Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 17.05.2017.

Tribina Sinestezije : Jasna Šamić i zbornik 'U mreži stih'
Održava se
17.05.2017. u 19:30h

Jasna Šamić (foto:Milomir Kovačević)

Tribina Sinestezije koja će se održati u srijedu, 17. svibnja u 19,30 sati u zagrebačkoj Knjižnici Bogdana Ogrizovića, predstavit će zbornik "U mreži stih" i književno stvaralaštvo Jasne Šamić.

Jasna Šamić rođena je u Sarajevu gdje je diplomirala turski i arapski jezik na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Sarajevu. Magistrirala iz opće lingvistike i turkologije, a doktorirala na Sorboni u Parizu iz sufizma i historije Bosne. Bila je profesor na Odsjeku za orijentalistiku Filozofskog fakulteta u Sarajevu, direktor istraživanja u Francuskom naučnom centru (CNRS), surađivala je s više radijskih postaja u Parizu, te predavala na brojnim europskim sveučilištima (Strasbourg, Grenobles, Utrecht, Pariz, Bruxelles, Paris). Radi u Parizu kao slobodna umjetnica, gdje piše i objavljuje na francuskom jeziku  i postavlja svoje kazališne predstave.

Autorica je više dokumentarnih filmova prikazanih na festivalima Pariza, Strasbourga, i Sarajeva,  od kojih su mnogi rađeni za BiH televiziju. Iz njezine iznimno bogate bibliografije izdvajamo nedavno objavljene knjige pjesama: "Isječeni trenutci" (1973), "U hladu druge kože" (1980), "Iz blježaka Babur Šaha" (1986), "L’Amoureux des oiseaux/U ptice zaljubjen" - bilingva izdanje (2016), "Na postelji od sna" (2015), te posljednju na francuskom jeziku "Dans le lit d’un rêve" (2017). U pripremi za tisak je trilogija pod imenom "Deveti krug". Jasna  Šamić poznata je i kao vrlo aktivna i subverzivna publicistica, a o svemu tome govorit ćemo na tribini Sinestezije.

Voditeljica tribine Sinestezije je Darija Žilić.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –