Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 02.06.2016.

Troje članova Kulturnog vijeća za knjižnu, nakladničku i knjižarsku djelatnost Ministarstva kulture podnijelo je ostavke

Ministarstvo kulture

Članovi Kulturnog vijeća za knjižnu, nakladničku i knjižarsku djelatnost Ministarstva kulture Nadežda Čačinovič, Gordana Crnković i Neven Jovanović podnijeli su ostavke na mjesta u tom vijeću te o tome pismeno u srijedu obavijestili ministra kulture Zlatka Hasanbegovića.

Njihov dopis prenosimo u cijelosti.


**

Poštovani gospodine Ministre,

obraćamo Vam se kao članovi Kulturnog vijeća za knjižnu, nakladničku i knjižarsku djelatnost.

U svom radu kontinuirano smo, savjesno i na vrijeme obavljali posao vrednovanja predloženih projekata na području nakladničke djelatnosti i time pridonosili brizi o visokoj razini pisane riječi u Hrvatskoj. Budući da ste nedavnim odlukama o potporama za izdavanje časopisa i knjiga u neuobičajenoj mjeri zanemarili naše preporuke, naša suradnja više nije moguća ni smislena.

Smatramo potrebnim upozoriti javnost da odluke koje ste donijeli ne odgovaraju preporukama Vijeća za knjižnu, nakladničku i knjižarsku djelatnost u ovom sastavu. Također ističemo da ste kašnjenjem u odobravanju projekata prouzročili nove probleme nakladništvu, što se nije trebalo dogoditi. Zbog svega navedenog Vaše odluke ne smatramo dobrima za pisanje, čitanje i nakladništvo u Hrvatskoj.

Uručujemo Vam stoga naše ostavke na mjesta u Kulturnom vijeću za knjižnu, nakladničku i knjižarsku djelatnost.


Ovaj Vam dopis, uz potpisanu verziju u prilogu, upućujemo i poštom.


U Zagrebu, 31. svibnja 2016.

Nadežda Čačinovič
Gordana Crnković
Neven Jovanović***

Podsjećamo sve zainteresirane da je u tijeku e-savjetovanje o Nacrtu prijedloga Zakona o kulturnim vijećima koje traje do 16. lipnja 2016. Istovremeno, 18. svibnja 2016. Ministarstvo kulture raspisalo je Javni poziv za predlaganje članova Kulturnih vijeća, a rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objave poziva, tj. 17. lipnja.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –