Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 28.03.2019.

Tvorac serijala trilera o detektivki Eriki Foster gostuje u Zagrebu
Održava se
03.04.2019. u 18h

Robert Bryndza (foto: Facebook)

Robert Bryndze, autor serijala trilera o detektivki Eriki Foster, gostuje u Zagrebu u organizaciji nakladničke kuće Znanje koja je u prijevodu Predraga Mavara objavila četiri njegova naslova: "Žena u ledu", "Noćna grabežljivica", "Mutna voda" i "Posljednji dah", dok su preostala dva naslova serijala (Cold Blood, 2017. i Deadly Secrets, 2018.) u planu tijekom 2020. godine.

Robert Bryndze u Zagreb dolazi u utorak 2. travnja u večernjim satima, a sa svojim hrvatskim čitateljima družit će se na promociji i potpisivanju knjiga u Znanje Bookshopu, Gajeva ulica 1, u srijedu 3. travnja u 18 sati.  

Robert Bryndza (1979.) podrijetlom je iz Velike Britanije, a danas živi u Slovačkoj sa svojim mužem i njihova dva šašava psa. Karijeru je započeo prije desetak godina izvodeći kabaretski show u Velikoj Britaniji znakovitog naslova Branko i Branka-Croatian Magic Sensation, u kojima se kroz smijeh prikazivao mentalitet ljudi istočne Europe, te problematika homofobije, s kojom se bavi i kasnije u svojim romanima. Nakon toga, okreće se pisanju, a svoje stvaralaštvo započeo je s nekoliko romantičnih ljubavnih komedija i serijalom duhovitih chic-lit romana o Coco Pinchard, ženi srednjih godina koja, nakon što je ostavi suprug proživljava svoju drugu mladost. Najveći uspjeh ipak je postigao serijalom trilera o Eriki Foster, detektivki londonske policije, porijeklom Slovakinji koja rješava niz zločina, pritom se nekad i na vlastitu štetu boreći protiv predrasuda i britanskog policijskog sustava. 

Bryndzini romani pripadaju britanskom tipu krimića, gdje ponekad i na samom početku pratimo i znamo tko je ubojica, međutim njegova vrijednost očituje se svakako i u detaljiziranim opisima mjesta i ugođaja, kritici društvene marginalizacije osoba drugačije socijalne, nacionalne, rasne ili seksualne orijentacije, homofobije, te položaju žena u suvremenom društvu.

Iako je Robert Bryndza dugi niz godina vezan emotivno za Hrvatsku, te često posjećuje našu obalu, ovo je njegov prvi službeni posjet i susret s čitateljima i ljubiteljima njegovih romana.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –