Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 27.09.2011.

U ciklusu susreta 'Pisci na mreži' gostuje Zvjezdana Jembrih
Održava se
28.09.2011.

U četvrtak 29. rujna 2011., od 17.00 do 18.30 sati putem interneta i servisa Microsoft Office Live Meeting održat će se susret „Pisci na mreži“ na kojem gostuje Zvjezdana Jembrih, pjesnikinja, autorica kratkih priča, putopisa po Hrvatskoj i izvan nje, konceptualna umjetnica, autorica land art projekata i restauratorica.

Ciklus susreta „Pisci na mreži“ uvršten je u Katalog stručnih skupova Agencije za odgoj i obrazovanje.

Namjera je ciklusa, u virtualnim susretima s hrvatskim autorima i autoricama saznati: tko su oni, kako, zašto i za koga pišu? Namjera je s gostima na mreži, prisutnim učenicima i nastavnicima, sa sudionicima na udaljenim mjestima – ući u njihove radionice, proći labirintima njihovih književnih tekstova, dobiti pouzdaniji uvid kako i gdje žive, što čitaju, što im je važno u procesu pisanja, što misle o novim tehnologijama i mogućnostima komuniciranja s drugima, koji su njihovi uzori i životni izbori?

Ukratko: ideja je u razgovoru, različitim pitanjima i novim, drukčijim odgovorima, učiniti složenu mrežu hrvatske književnosti (kulture) dostupnom i preglednom za čitanje, kretanje, stjecanje različitih iskustava i za uživanje. Želimo saznati kako čitati hrvatske pisce i njihove tekstove, upoznati ih i učiniti vlastito vrijeme važnijim i boljim nego što nam se, nerijetko, čini da ono jest.

Više o projektu, Zvjezdani Jembrih i načinu sudjelovanja!

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –