Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 07.04.2017.

U Zagrebu se održava 11. Balkanski anarhistički sajam knjiga
Održava se
07.-09.04.2017.

11. Balkanski anarhistički sajam knjiga

Jedanaesti Balkanski anarhistički sajam knjiga održat će se u Zagrebu od 7. do 9. travnja 2017. u AKC Medika, Pierottijeva 11.


Ovogodišnji BASK donosi niz diskusija pa će tako biti riječi o otporu zagađenju u Čileu, populizmu u društvenim pokretima, ali i mainstream politici, pa će anarhisti iz SAD-a govoriti o otporu u eri Trumpa. Biti će prikazan film "Huligladni" o pobuni u Bosni i Hercegovini te njenim odjecima, a održat će se i dvije panel diskusije o skvotiranju i migraciji, u sklopu kojih će različiti kolektivi govoriti o ove dvije teme.

Detalje programa pogledajte ovdje: http://ask-zagreb.org/program.htm


Tijekom sva tri dana sajma biti će postavljena izložba Vlade Marteka pod nazivom "Zatočena umjetnost".

Tijekom sva tri dana sajma biti će dostupno na stotine antiautoritarnih i anarhističkih naslova, a na sajmu sudjeluju kolektivi i inicijative iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Italije, Grčke, Makedonije, Austrije, Čilea, SAD-a, Rumunjske, Velike Britanije...


Ovogodišnji Anarhistički sajam knjiga (trinaesti po redu) u Zagrebu održava se kao 11. Balkanski anarhistički sajam knjiga (BASK) koji se svake godine održava u drugom gradu od 2003. godine. BASK se do danas održao u ovim gradovima: Ljubljana (2003), Zagreb (2005), Sofija (2008), Solun (2009), Zrenjanin (2010), Skopje (2011), Ljubljana (2013), Mostar (2014), Zadar (2015) i Ionnina (2016), a 2017. se opet vraća u Zagreb. BASK okuplja izdavačke kuće, grupe, projekte i osobe uključene u slobodarski pokret, te sve zainteresirane.

Više informacija o BASK-u tijekom prijašnjih godina potražite na: http://bab2016.espivblogs.net/older-babs/

Osnovna ideja sajma je predstaviti anarhističku/slobodarsku literaturu i djelovanje što širem krugu ljudi, te stvoriti mjesto susreta i otvoriti diskusije važne za sam pokret i društvo.

Tijekom godina postojanja sajam je okupio velik broj sudionika i sudionica, a na tisuće ljudi je posjetilo sajam i sudjelovalo u programu.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –