Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 07.12.2015.

Umjetnička platforma FictionPlayGrounds traži autore/ice

Traže se autori/ice iz područja audiovizualnih, glazbenih, literarnih, vizualnih i izvedbenih umjetnosti (uključujući arhitekturu i nove medije) da se priključe projektu FictionPlayGrounds (FPG) koji omogućuje povezivanje u kreativnu mrežu s ostalim umjetnicima i ljubiteljima iste.

Riječ je o intermedijalnoj platformi za promociju, povezivanje i umrežavanje autora/ica iz različitih umjetnosti putem autorskih djela.


Tko smo?
FictionPlayGrounds (FPG) je intermedijalna platforma za promociju, povezivanje i umrežavanje autora/ica iz različitih umjetnosti putem autorskih djela. Osim što zaprimamo i podupiremo samostalne radove autora/ica, funkcioniramo po specifičnom principu autorskog odgovora: odgovora autora/ice na drugo na umjetničko djelo vlastitim umjetničkim djelom, principom koji je glavna okosnica projekta. Primjerice, glazbenik naiđe na priču ili fragment teksta koji ga inspirira da na njega reagira glazbenom temom koja pak može biti polazište za sljedeći odgovor. Tako se stvara mreža autorskih odgovora gdje je uvijek jasno odakle je krenuo slijed.

Koga tražimo?
Tražimo autore/ice iz područja audiovizualnih, glazbenih, literarnih, vizualnih i izvedbenih umjetnosti uključujući arhitekturu i nove medije i to bez obzira na to posjeduju li ili ne formalno obrazovanje za medij u kojem rade. Primamo radove u klasičnom,  eksperimentalnom, cjelovitom ili fragmentarnom formatu, a po potrebi pomažemo i njihovu realizaciju odnosno produkciju. Autori/ce imaju potpunu slobodu izražavanja.

Naš cilj
FictionPlayGrounds želi stvoriti zajednicu autora/ica iz različitih umjetnosti koja će okupiti, ojačati i učiniti vidljivim autorske glasove i njihove radove kako na domaćoj, tako i na inozemnoj sceni. Cilj je stvoriti bazu autora/ica iz različitih polja umjetnosti/medija na jednom prepoznatljivom mjestu te bazu njihovih jedinstvenih radova koji će moći pronaći svoju publiku, ulagače te proizvođače koji svoje proizvode žele obogatiti nečim specifičnim i jedinstvenim.

Projekt je nastao inicijativom dvoje autora koji su osjetili potrebu za stvaranjem kulturalno ne-monogamnog prostora na kojem će se autori/ice iz različitih polja, sa raznolikim afinitetima moći povezati i surađivati te tako povećati svoju vidljivost i mogućnost prodora na tržište. Vodi ga tim od četrnaest mladih i za svoje područje kompetentnih ljudi.

Dosadašnje radove i umrežavanja možete pogledati na Facebook stranici ili Tumblru, a početkom sljedeće godine bit će aktivna i službena internetska stranica. Također, FPG će od sljedeće godine redovito održavati i specifično kreirane prezentacijske evente na kojima će se uživo predstavljati radovi autora/ica, ali i prikazati proces stvaranja istih.

Svi zainteresirani autori se mogu javiti na fictionplaygrounds@gmail.com ili na Facebook stranicu, a za sve dodatne informacije o projektu obratite se na: fpgpublicrel@gmail.com ili na broj 091/731 0730 ili 091/1569 238.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –