Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 09.03.2015.

Umjetnički natječaji 9. Vox Feminae Festivala na temu Zločinke

Nakon superjunakinja i mučenica, kojima su bili posvećeni Vox Feminae Festivali 2012. i 2013., deveti Vox Feminae Festival pozabavit će se njihovom suprotnošću: ženama zločinkama, kako bi preispitali u kakvom je odnosu tip zločina s tradicionalnim rodnim ulogama i stereotipima.

Natječaj za umjetnički program otvoren je za sve vrste umjetničkih područja, polja i grana, a prijaviti se mogu umjetnici/e samostalno, kolektivi ili suradnje. Rad mora biti vezan uz zadanu temu, ali se potiču različite perspektive, pristupi i interpretacije. Radovi mogu biti iz prethodnih godina, ali preferiraju se oni novije produkcije.

Vizualno rješenje na temu Zločinke može biti uobličeno u različitim formatima, a prijedlog rješenja za potrebe žiriranja potrebno je poslati u PDF formatu. Autor/ica izabranog vizualnog rješenja bit će honoriran/a u brutto iznosu od 3.000,00 kn.

Iz kolekcije prijavljenih radova jedan rad bit će izabran za vizualno rješenje identiteta 9. Vox Feminae Festivala, te minimalno jedan, a najviše tri rada uvrštena u umjetnički program nadolazećeg VFF-a.

Natječaji su otvoreni do 31. svibnja 2015., a više informacija o uvjetima pronađite ovdje ili upitom na mail info@voxfeminae.net. Rezultati natječaja bit će objavljeni na portalu VoxFeminae.net do 15. lipnja 2015.

Vox Feminae Festival i ove će se godine tradicionalno održati u studenome u Zagrebu, a devetu godinu za redom bavit će se problematiziranjem roda, te kreativnim rodnim praksama kroz međunarodni filmski, umjetnički i glazbeni program.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –