Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 11.09.2008.

Uskoro u knjižarama - diktator, lutkica, mafija, biciklist, žene, predator...

Naklada Ljevak, u dijelu koji uređuje Nenad Rizvanović, uskoro objavljuje biografiju Benita Mussolinija iz pera Nicholasa Farrelija, humorističku knjigu "Lutkica - godinu dana u životu neobične striptizete" - autorice Diablo Cody (koja je dobila Oscara za scenarij filma "Juno"), "Mc Mafija - kriminal bez granica" Mishe Glenyja (autor je istražio Balkan, ex SSSR, Izrael, Dubaji, Južnu Ameriku, Kinu...)  i "Freelander" Miljenka Jergovića, prvo hrvatsko izdanje knjige koja je prvotno objavljena u izdanju sarajevskog nakladnika Ajfelov most, i može se pronaći u nekim hrvatskim knjižarama.

Planetopija ove jeseni objavljuje dvije odlične (auto)biografije: "Biciklističke zapise" Davida Byrne-a, bivšeg Talking Head-a koji je pasionirani vozač bicikla i koji je brojne gradove i njihove stanovnike upoznao upravo na biciklu, te knjigu o Leonardu da Vinciju, dosad najbolju biografiju velikog genija iz pera poznatog filozofa Fritjofa Capre. Uskoro će objaviti i knjigu nagrađivane spisateljice Natalie Angier "Žena - intimna geografija", djelo koje bi moglo postati nova biblija za žene, dok u prijevodu Vesne Krmpotić izlazi još jedno izdanje "Proroka" Khalila Gibrana, klasika koji će se ovaj put pojaviti u bogato ilustriranom izdanju.

Iz Algoritma telegrafski kratko. Kruno Lokotar javlja da bi se u idućim tjednima trebale pojaviti zbirke priča Vladimira Arsenijevića "Predator", Nebojše Lujanovića "S pogrebnom povorkom nizbrdo" i "Cyber ZOO" Sonje Gašperov, te roman Nihada Hasanovića "O roštilju i drugim smetnjama (ili kako rat ne zaboravlja svoje đake)".

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –