Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 12.02.2007.

Večer aforizama, priča, svirke & veselja + grupa Radost

Književne Večeri u SC-u idu dalje, a novi književni dejt je 15.2.2007. u KLUBU Sc-a, s početkom u 21 sat! Po prvi puta naKnjiževnim će večerima nastupiti jedan mladi pisac iz SiCG, čime Književne večeri postaju stalno otvoreno mjesto za gostovanja mladih pisaca iz cijele regije. Još jedna novost je rezidentni bend koji će vas zabavljati prije, za vrijeme i poslije književnih večeri, od sada pa sve dok imaju volje - grupa "Radost"!

Dakle, ovog će četvrtka na književnoj sofici nastupiti Dragan Ognjanović, koji dolazi iz Niša s prijateljem Ljubom te Danijel Radočaj iz Pule, a oboje će vam priuštiti veselu večer aforizama, priča, svirke, veselja i - NASMEJANU STRANU SVETA!

Voditeljica večeri je Mirna Bačun.

Dragan Ognjanović je kao student u Beogradu pripadao Beogradskom aforističarskom krugu, a sada je "dopisni član". Bio je i u krugu ljudi okupljenih oko emisije OZON Beograda 202 što je proizvelo čuvenu knjigu "Epruveto, srećan ti 8. mart" i jedan je od najzastupljenijih autora u kasnijim zbirkama grafita "Kad ja tamo ono međutim" i "A onda je nojevu barku presrela nuklearna podmornica".

Dobitnik je najprestižnijih nagrada za satiru u SiCG, a aforizmi su mu prevođeni na engleski, ruski i bugarski jezik. Objavio je knjige: "Afograf": Beografiti, Beograd, 1999.g i "Stradijanske hronike"-on-line izdanje, Zona satire, 2005.g., a u rukopisu mu je i knjiga nepolitičkog (ili humorističkog) aforizma "Nasmejana strana sveta".

Daniel Radočaj rođen je 1979 u Puli gdje i živi. Piše poeziju, aforizme i kratke priče. Objavljivao je u zbirci poezije istarskih autora «Suvremenost 2002 - Buzet», dobitnik je treće nagrade za kratku priču Iskonovog portala «Ekran priče 02 - Zagreb», «Ekran priče 03 - Zagreb» u zbirci najljepših lirskih pjesama «Erato '04 - Zagreb», časopisu za umjetnost i kulturu «RE br. 7, 9 - Rijeka», reviji kratkih priča «UV br. 3, 4 - Knin», hard core multi časopisu «Album br. 23, 24 - Sarajevo», «ReCreativa, deset najboljih, '05 – Banja Luka», «Rukopisi 28 – Pančevo», «Novi Varaždinec, '05 - Varaždin», «Zeleni konj br. 14, - Temišvar» «Treći trg br. 10 – Beograd» raznim fanzinima, neke i sam uređivao, te web stranicama za promicanje kulture «www.litkon.org»… U suradnji s književnim klubom «B. Miljković» objavio je zbirku poezije «Četrdeset i četiri plus šezdeset deveta» '06. – Knjaževac.

Grupa "Radost" već je nastupala na Književnim večerima. Ponosni gitarista i član je i naš i vaš Goran Bogunović, aka Gawrun, a tko su ostali vrijedni članovi radosne grupe "Radost" pogledajte ovaj četvrtak u SC-U!

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –