Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 13.02.2008.

Večer ljubavne poezije za zaljubljene
Održava se
13.02.2008.

Nakon gostovanja Andrzeja Stasiuka, knjižara Utopia u Ghetto clubu u Splitu (Dosud 10) nastavlja s književnim programom u veljači:

Četvrtak, 14.02.2008.
Salon Ghetto cluba/2nd floor
Start: 20.00 sati

'St. Valentines Salon de Romance'
Alternativna lektira: Antologija ljubavne poezije (Branko Miljković, Leonard Cohen, Pablo Neruda, Blaise Cendrars, Arsen Dedić)odabrane stihove čita: Marko Tomaš
+ slušaona romantične glazbe


Četvrtak, 28.02.2008.

Salon Ghetto cluba/2nd floor
Start: 20.00 sati

Promocija knjige: "Hit depo/Pod pritiskom/Transsarajevo/Apokalipsa iz recycle bina"
Autor/gost večeri: Faruk Šehić
Voditelj: Marko Tomaš

Biografija autora:
Faruk Šehić, rođen 14. aprila 1970. u Bosanskoj Krupi, je bosanskohercegovački književnik i novinar. Trenutno živi u Zagrebu. Srednju školu pohađao je u Bosanskoj Krupi, a studirao na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu i Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Od 1992-1995. bio je borac Armije BiH u 5. korpusu gdje je postigao čin poručnika. Radi kao kolumnist i novinar u sarajevskom časopisu Start BiH, te kao voditelj radionice kreativnog pisanja poezije u Booksi.

Kritika ga ocjenjuje kao najdarovitijeg mladog pisca novije generacije, čija poezija i proza protkane ratnim iskustvom i jedinstvenom upotrebom stila i jezika čini možda najosebujniju književnu pojavu poslijeratne BiH.

Književne radove objavljuje od 1998. godine. Djela su mu prevođena na francuski, mađarski, poljski, engleski i talijanski jezik.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –