Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 24.09.2009.

Večer poezije i glazbe u čast 75. rođendana Leonarda Cohena
Održava se
25.09.2009.

Večer poezije i glazbe u čast 75. rođendana Leonarda Cohena - "Everybody Knows Leonard Cohen", održat će se u Književnom klubu Booksa u Zagrebu, 25. rujna 2009. u 19 sati.

Kao što se u čast Jamesa Joycea širom svijeta svake godine organizira proslava 'Bloomsdaya', tako i poštovatelji opusa kanadskog pjesnika, romanopisca i kantautora (šansonijera i pop-pjevača) Leonarda Cohena već godinama obilježavaju njegov rođendan 21. rujna.

Kako se Cohena naziva 'pjesnikom pjesnika', autorom čija sjena pada preko nekoliko generacija pjesnika i pogotovo singer-songwritera u svijetu, česti su oblik odavanja počasti Cohenu pjesnički zbornici i knjige.

Tako će se u Booksi održati pjesnički recital na kojemu će svoja djela – neka posvećena Cohenu – čitati niz književnika, u rasponu od prevoditelja Cohenove zadnje knjige Book of Longing, Damira Šodana, najnovijeg prepjevavatelja Tomice Bajsića, velikih obožavatelja Irene Lukšić i Ivana Babića, do mladih poštovatelja poput Ivana Šamije i Ane Brnardić.

Skupovi Cohenovih fanova, takozvanih 'Cohenites', najčešće su posvećeni jednom cijelom zasebnom podžanru u muzici – obradama Cohena. Na tribute-koncertu u Booksi nastupit će zagrebački bend Tower of Songs, inače posvećen obradama Cohena i Dylana.

Uz Barcelonu (gdje Cohen nastupa točno na svoj rođendan), Edmonton i Dresden, te postavljanje spomen-ploče u hotelu Chelsea u New Yorku, zagrebački skup ove je godine jedan od većih programa povodom Cohenova 75. rođendana, a organizira ga A Thousand Kisses Deep, hrvatska stranica Leonarda Cohena (www.leonardcohencroatia.com).

Program:

19h
Videoprojekcija i slušaonica
20h
Recital: Ivan Babić, Tomica Bajsić, Ana Brnardić, Boris Gregorić, Irena Lukšić, Irena Matijašević, Branislav Oblučar, Marko Pogačar, Ivan Šamija, Damir Šodan i Silvestar Vrljić
21:30h
Koncert cover-benda Tower of Songs

Više: Tower of Songs

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –