Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 11.06.2013.

Večer sa srpskim piscima u Zagrebu i Puli
Održava se
11.06.2013.

Večer sa srpskim piscima, u okviru projekta razmjene pisaca između Hrvatskog društva pisaca i Srpskog književnog društva, održat će se u Zagrebu i Puli.

U utorak 11. lipnja u 20,00 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, nastupaju:

Mirko Demić,
Ðorđe Pisarev,
Vladislava Vojnović.

S autorima razgovara Darija Žilić.

Nakon književne večeri u Zagrebu, srpski će pisci nastupiti i u Puli. Večer sa srpskim piscima u Puli održat će se u srijedu 12. lipnja u 20,00 sati u prostoru Zadruge Praksa (Prolaz kod zdenca 1).

S autorima razgovaraju Nenad Popović i Emil Jurčan.


Mirko Demić – prozaist, esejist i urednik, objavio knjige proze Jabuke Hesperida, Slamka u nosu, Ćilibar, med, oskoruša, Apokrifi o Furtuli, Sluge hirovitog lučonoše, Molski akordi, Trezvenjaci na pijanoj lađi, knjigu eseja, (p)ogleda i marginalija Pod otrovnim plaštom, Po(v)ratnički rekvijem, kao i knjigu publicističkih tekstova Slađenje gorčinom; objavio Čitanje proročanstva u koautorstvu s Bojanom Jovanovićem. Dobitnik Andrićeve nagrade, nagrade Dejan Medaković i nagrade za esej časopisa Ulaznica iz Zrenjanina.

Ðorđe Pisarev - autor sedamnaest knjiga proze i eseja (priče Knjiga gospodara priča, Besmrtnici, Velika očekivanja…, eseji Pred vratima raja, romani Mimezis mimesis romana, Gotska priča, A ako umre pre nego što se probudi?, Na stazi suza…) za koje je nagrađen brojnim književnim nagradama (Na­gra­da La­za Kos­tić, Na­gra­da Ste­van Pešić, Na­gra­da Društva književ­ni­ka Voj­vo­di­ne za knjigu go­di­ne, Na­gra­da Po­kra­jin­skog fon­da kul­tu­re za naj­boqu knjigu go­di­ne, stipendija Fon­da­ci­je Bo­ri­slav Pe­kić).

Vladislava Vojnović - dramaturginja, scenaristica, filmska kritičarka, prozaistica, pjesnikinja i prevoditeljica, nagrađena nagradama za scenarije, zatim nagradom Biljana Jovanović Srpskog književnog društva, nagradom Rade Obrenović Zmajevih dečjih igara u Novom Sadu, nagradom Dositejevo pero u Beogradu... Autorica romana Kozje uši, Lenjinova desnica ili kako se udati za agenta CIA, Princ od papira..., zbirki pjesama PeeMeSme, Ženske junačke pesme... brojnih scenarija, kritika, eseja, prijevoda.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –