Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 16.03.2015.

Švedske autorice Linn Hansén i Sofia Gräsberg u Splitu i Zagrebu
Održava se
17.03.2015. u 20h

U okviru međunarodne razmjene pisaca sa Švedskom, u Hrvatskoj gostuju švedska pjesnikinja Linn Hansén i književna aktivistica Sofia Gräsberg.

Linn Hansén i Sofia Gräsberg nastupit će u programu Bookara Show u Splitu, u utorak 17. ožujka u 20 sati (Info zona, Jerina 1) a s gošćama će razgovarati Marijo Glavaš.

Linn i Sofia sa splitskom će publikom podijeliti svoja iskustva iz dugogodišnjeg rada na švedskoj kulturnoj sceni, ali i odati tajnu čuvara državnog pečata.

Razgovarat će se o kulturi u Švedskoj, rezidencijama, značaju književnosti za zajednicu i lokalnu upravu, imigrantima i njihovom uključivanju u kulturni život grada, kao i poetskom festivalu koji su pokrenule, te o projektima na kojima rade. I, naravno, čitati!

 
U srijedu, 18. ožujka u 20 sati, Linn Hansén nastupit će na književnoj večeri programa Goranovo Proljeće u VIP klubu u Zagrebu (Trg bana Jelačića).

Linn Hansén (Švedska), rođena je 1983 godine. Trenutačno živi u Göteborgu, u Švedskoj. Njezina prva zbirka poezije Ta I trä (Kucnuti u drvo), izdana je 2008 godine. Zbirka je nominirana za nagradu Katapultpriset – nagradu švedskog Sindikata pisaca za najbolji književni prvijenac godine, dok je pjesnikinja osvojila nagradu za Najboljeg autora Zapadne Švedske, 2008 godine. Njezina su djela izdana u brojnim švedskim i skandinavskim časopisima te su čitana diljem Skandinavije. Osim što piše, Hansen surađuje s Göteborškim festivalom poezije, Queer književnim festivalom te je urednica kulturnog časopisa Glänta. Također piše u okviru umjetničkog kolektiva Sharks i G=T=B=R=G. Prošle je godine sudjelovala na umjetničkom projektu plesne predstave ‘Ne mogu vjerovati da nije šećer’ – kako stvoriti suvremenu plesnu grupu, u okviru Gothenburškog festivala plesa i kazališta.

Sofia Gräsberg radi s Linn Hansen kao kustosica festivala poezije u Göteborgu. Sofia je također bila pročelnica Odsjeka za književnu kompoziciju, poeziju i prozu na Sveučilištu u Göteborgu, a od veljače 2015. godine ravnateljica je nedavno osnovane književne kuće u istome gradu, u čiji su program uključene male izdavačke kuće, urednici, itd., a u okviru koje se organiziraju književne radionice i dr.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –