Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Link • Piše: Božidar Alajbegović • 04.09.2009.

Web sajt Festivala književnosti u novim medijima ‘Galovićeva jesen’

Od 1994.godine u Koprivnici se održava književni festival ‘Galovićeva jesen’, koji je pokrenut u cilju afirmacije života i djela Frana Galovića i veličanja kajkavske riječi i zavičajnosti uopće. Od 1997. godine Festival dodjeljuje nagradu za najbolje djelo zavičajne tematike, potičući tako književno stvaralaštvo, a nagrađuju se učenici i njihovi mentori za literarna i likovna ostvarenja inspirirana Galovićem te za najuspjelije interpretacije autorovih tekstova.

Prije nekoliko godina ‘Galovićeva jesen’ se iz svoje zavičajne čahure brzo i bezbolno transformirala u Festival književnosti u novim medijima, čiji je velik dio projekata situiran u prostranstva Interneta, sa svim kreativnim potencijalima koje on pruža. Tada je, naravno, pokrenuta i web stranica koja je nedavno redizajnirana i sadržajno bitno obogaćena.

Tako se na adresi www.galoviceva-jesen.com bogato prošaranoj linkovljem može pronaći obilje sadržaja – moguće je čitati priče nagrađene na prijašnjim izdanjima Festivala, upoznati se s uvjetima tekućih natječaja, pregledati arhivu tekstova vezanih uz prethodne Festivale, tu je i foto-arhiva, a kao poseban dodatak na sajtu nalaze se linkovi s biografskim i bibliografskim podacima o Franu Galoviću, kao i vrlo korisni i poučni  tekstovi o kontekstu u kojem je stvarao i biografskim podacima ostalih istaknutih domaćih pisaca iz razdoblja moderne.

U skoroj budućnosti sajt će biti obogaćen i arhivom digitaliziranih Galovićevih tekstova. Ovogodišnji Festival književnosti u novim medijima ‘Galovićeva jesen’ održava se od 16. i 17. listopada u Koprivnici, s temom ‘Preobraženi identitet’.

www.galoviceva-jesen.com

– Povezani sadržaj –

Link • 28.05.2014.

Books at BBC

Link • 11.10.2013.

Književnost uživo

– Pretraži sve članke –