Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 29.06.2020.

Zagreb dobiva novu knjižaru – otvara se Knjižara Fraktura
Održava se
04.-10.07.2020.

Nakladnička kuća Fraktura proslavila je osamnaesti rođendan, a ulazak u punoljetnost i korak u odraslu dob proslavit će – otvaranjem knjižare! 

"Hrabro i nepokolebljivo krećemo u pothvat koji su od nas zahtijevali naši čitatelji, ali i samima sebi ispunjavamo veliku, davnu želju. Najbolja literatura, naš slogan i naš program, u knjižari će dobiti i svoju fizičku dimenziju. Ondje ćete moći pronaći naša izdanja, izabrana izdanja drugih nakladnika, najbolju, relevantnu beletristiku i publicistiku, stripove i monografije. O svakoj knjizi ćete moći porazgovarati, dobiti preporuku za čitanje. Naša knjižara bit će prostor druženja i razgovora o knjizi, mjesto na kojem će se svaki ljubitelj knjige osjećati kao kod kuće, i bolje nego kod kuće!" – izjavili su iz Frakture.

Knjižara Fraktura imat će što ponuditi i u večernjim satima jer će se u njoj biti organizirani razgovori s piscima, tribine, predstavljanja knjiga, programi književnih festivala, diskusije o aktualnim temama, ali i poneki unplugged koncert.

Interijer knjižare osmišljen je kako bi se u njoj uvijek osjećali ugodno, a njezin je strop oslikao je Tomislav Buntak, poznati slikar i dekan Akademije likovnih umjetnosti. Strop je podijeljen u niše, a u svakoj od njih nalazi se po jedan crtež s mnoštvom likova. Svi crteži inspirirani su djelima klasične književnosti.

Knjižara Fraktura u Ulici kneza Mislava 17 novo je osvježenje u kvartu, nalazi se nasuprot Domu likovnih umjetnika, u neposrednoj blizini gimnazija u Križanićevoj i preko puta zgrade u kojoj je za vrijeme Drugoga svjetskoga rata stanovao Miroslav Krleža. Blizu je i nekadašnja redakcija Poleta, susjed je Kinoklub Zagreb, a iza ugla je i Oris kuća arhitekture. 

Knjižara se otvara u subotu 4. 7. 2020., a već u ponedjeljak 6. 7. započinje sa svojim programskim aktivnostima, druženjima s knjigama, piscima i prevoditeljima.

Program:

Ponedjeljak, 6. 7., 19 sati
Marko Pogačar: Korov, ili protiv književnosti
Razgovor s autorom vodi Kruno Lokotar.

Utorak, 7. 7., 19 sati
Damir Zlatar Frey: Istarska Lady Macbeth
Uz autora o knjizi govore Sibila Petlevski i Seid Serdarević, 
ulomke iz knjige čitaju Natalija Đorđević i Mada Peršić, uz glazbenu izvedbu Olge Kaminske.

Srijeda, 8. 7., 19 sati
Translator’s corner – razgovor s prevoditeljima
Mia Pervan, Ana Badurina i Marko Kovačić, razgovor vodi Andrija Škare.

Četvrtak, 9. 7., 19 sati
Dušan Šarotar: Panorama
Razgovor s autorom vodi Roman Simić.

Petak, 10. 7., 19 sati
Neven Vulić: Nježna stvorenja
Uz autora o knjizi govore Luiza Bouharaoua i Seid Serdarević, 
ulomke iz knjiga čita Jadranka Đokić.

– Nova Frakturina knjižara –

Moderna vremena

NOVI PODCAST] Sinjsko-splitska autorica Tanja "The Voice" Mravak po... znata je i kao "kraljica Pričigina" jer i prije nego li je oknjižila svoje priče priskrbila im je brojne poklonike njihovom "živom" interpretacijom na poznatom splitskom festivalu pričanja priča Pričigin. Nakon prve nagrađene zbirke priča "Moramo razgovarati" (nagrada Jutarnjeg lista za najbolje prozno djelo 2010.)

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –