Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 02.10.2013.

Zagrijavanje listopadsko : Jarak, Hut Kono, Orešković, Vrljić
Održava se
04.10.2013.

Počinje još jedna jesen sa Zagrijavanjem, književnim večerima koje u opuštenoj atmosferi zagrebačke Knjižnice i čitaonice Bogdana Ogrizovića već deset godina predstavljaju pjesnike i prozaike, knjige i časopise, projekte koji na našoj književnoj sceni čine razliku i ljude koji stoje iza njih.  

U petak, 4. listopada u 18,00 sati novu sezonu omiljenog nam književno-izvedbenog serijala otvaraju, te nove tekstove/planove predstavljaju:

Rade Jarak, Aleksandar Hut Kono, Silvestar Vrljić i Predrag Orešković.

Moderira: Roman Simić Borožić


O autorima:

Rade Jarak

rođen 1968. u Dubrovniku. Završio studij slikarstva. Boravio pet mjeseci na studijskom putovanju u Japanu. Pokretač i urednik časopisa Knjigomat. Objavio romane: "Kiša", "Sol", "Duša od krumpira", "Enciklopedija očaja", "Pustinje", "Strašni" (sf roman), "Yu puzzle"; novele: "Tango", "Wakamono", "Žuto", "Sutra"; zbirke priča: "Termiti i druge priče", "Crna svila"; zbirke poezije: "Demon u pari kupaonice", "Vlak za Bangalore", "Kaja" (s crtežima i fotografijama M. Vesovića); ostalo: "Pohvala ulici", "Japanski dnevnik". U pripremi: zbirka priča "Plaža".
Nagrade: nagrada večernjeg i Juatrnjeg lista.

Aleksandar Hut Kono

(r. 1982.) Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Objavljuje pjesme, eseje, književne kritike i prijevode u časopisima Zarez, Poezija, Ulaznica (Zrenjanin), Afirmator (Beograd), Časopis Sveučilišta Senshu (Tokio), Treći program Hrvatskog radija, Odjek (Sarajevo), Avlija (Crna Gora). Dobitnik je prve nagrade za poeziju 2011. godine na međunarodnom književnom natjecanju u Zrenjaninu i druge nagrade za poeziju na natječaju Portugalske ambasade u Zagrebu 2013. Krajem listopada ove godine, Hrvatsko društvo pisaca objavit će njegovu zbirku pjesma pod naslovom “Nabrajanja”.

Silvestar Vrljić

rođen je 1976. godine u Zagrebu. Do sada je objavio tri knjige pjesama: "Dok sam bio živ" (1996), "Magmatična mjesta" (2001) i "La mia bocca nuda/Moja gola usta" (2004) objavljenu u sklopu natječaja Babylonia kao online izdanje na hrvatskom i talijanskom jeziku; a u pripremi je i četvrta "Prazan dlan". Priredio je antologiju suvremene hrvatske poezije "Kad se slova presele na tvoje lice" koja je objavljena u Ukrajini. Organizirao je i vodio večeri poezije u Art Net Clubu u Zagrebu te u suradnji s hrvatskim P.E.N. centrom organizirao Poetski jam session 2002. i 2003. godine. Član je Hrvatskog društva pisaca. Uređivao je časopise za književnost Vrisak i Quorum. Nastupao je na brojnim književnim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu, a poezija mu je prevođena na engleski, njemački, talijanski, švedski, portugalski, španjolski, bugarski, ukrajinski i makedonski. Radove je objavljivao u brojnim književnim časopisima u Htvatskoj i inozemstvu. Predsjednik je i osnivač Udruge za promicanje kulture i umjetnosti BRUTAL te organizator i voditelj Međunarodnog festivala suvremene poezije u Zagrebu. Živi i radi u Zagrebu kao književni prevoditelj i fotograf.

te

Predrag Orešković

Rođen: Jesam i ovom prilikom čestitam roditeljima.
Mjesto: Velimirovac, Našice, Slavonija. (Valjda sam zato takav kakav jesam: Zajeban).
Škole: Studirao i apsolvirao socijalnu pedagogiju na Defektologiji. (Što mi je to trebalo?)
Zanimanje: Novinar cijeloga života. Radio u Večernjaku, Areni, Jutarnjem. Dobio kopito u Jutarnjem i četiri godine nezaposlen.
Obitelj: Da, hvala na pitanju.
Mjesto prebivanja: Pobjegao iz Zagreba u malu montažnu kućicu u cvijeću u jednoj vukojebini pokraj grada Dugog Sela.
Objavljivao: Da, neke priče u nekim knjižuljcima. Ne znam više ni kako se zovu. Vrijedno spomena je samo priča objavljena u Antologiji najboljih hrvatskih priča 2006. godine. (Tko ima tu Antologiju molim je na poklon i plaćam pivu).

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –