Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 27.05.2008.

Započinje sajam 'Kičma' - knjige i časopisi na morskoj ariji
Održava se
29.05.2008.

U Rijeci se u četvrtak, 29. svibnja 2008. otvara prvi sajam knjiga i festival časopisa pod nazivom „Kičma" - knjige i časopisi na morskoj ariji. Sajam traje do 1. lipnja a većina programskih aktivnosti i prodaja knjiga i časopisa održavat će se u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. 

Četverodnevni program „Kičme", osim prodaje knjiga i časopisa, omogućit će posjetiteljima upoznavanje autora, urednika i drugih tvoraca zaslužnih za njihovo objavljivanje. Organizatori su pripremili i program za širu publiku, poput koncerta grupe „Padre" i crtanja grafita na otvorenju sajma, izložbe fotografija, raznih glazbeno-scensko-likovnih događanja, te svakodnevnih After Partyja u jazz caffeu „Tunel".

U sklopu festivala časopisa, koji čini programsku osnovu sajma, predstavit će se časopisi „Oris", „Kontura", „Quorum", „Poezija", „Hrvatski filmski ljetopis", „Re" i „Sarajevske bilježnice", a prezentacije će biti popraćene zanimljivim dodatnim programom.

Sajam knjiga predstavit će 60-ak izdavača i dva distributera (za još po 20-tak izdavača), a oko 6.000 naslova moći će se nabaviti po cijeni sniženoj od 10 do 70 posto. 30-tak programa predstavit će oko 60 ljudi, a pri izboru djela i autora pokušalo se voditi računa o premijernim naslovima te o autorima koji su na neki način povezani s Rijekom.

Tako će se predstaviti Nedjeljko Fabrio s knjigom „Orfejeva djeca", zatim Mišo Cvijanović s knjigom „Hrvati na europskim nogometnim prvenstvima", Boris Perić i njegov „D'Annunziev kod" i drugi.

Organizator sajma je Udruga parNas, a organizator prodaje knjiga i partner je V.B.Z. d.o.o.

Više o samom sajmu i detaljni program!

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –