Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Zoran Antičević

Evanđelje tame

  • Nakladnik: Matica hrvatska Pula
  • 10/2014.
  • 160 str., meki uvez
  • ISBN 9789536237371
  • Cijena: 1.33 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Evanđelje tame" roman je o čovjeku koji se budi na nekoj zabačenoj obali, u razorenu svijetu i ne sjeća se ničega. Jedini je trag njegova izgubljena identiteta tajanstvena žena koja mu se javlja tek u snu. U potrazi za prošlim životom pomaže mu privlačna mlada znanstvenica koju upoznaje u obližnjoj klinici. Na njihovu se putu događaju nasumične promjene. Ipak, ništa više ne izgleda slučajno. Susrest će se sa svojim iskonskim kušnjama i beskrajnim nepovjerenjem, tragičnim prizorima te tajnama koje su od čovjeka najsebičnije čuvane još od vremena postanka.

"Autor je vješto izbjegao zamku crno-bijelog suprotstavljanja dobra i zla, već je zaplet učinio mnogo slojevitijim, a žanrovski je najintrigantniji epilog, koji slijedi iza baš naizgled crno-bijelog sukoba s jasnim, iako vrlo mukotrpno postignutim ishodom, i u takvom epilogu ovaj je mladi autor postavio suštinsko pitanje fantastične književnosti: ako se tijek vremena i uzroci povijesti promijene, ostaju li junaci svejedno takvi kakve smo ih kroz roman upoznali, ako promijenjene okolnosti stvaraju svijet u kome oni sve te izazove zapravo nisu proživjeli? To je, zapravo, suštinski problem konačnog izbora, pitanje na koje jednoznačan odgovor nije moguć, i to je u biti ogroman spektar tema i razmišljanja koje ovaj roman potiče nakon što zaklopimo zadnju njegovu stranicu."
 
Davor Šišović

Zoran Antičević rođen je 1990. u Bihaću. Prvih sedam mjeseci života proveo je u Domu za nezbrinutu djecu u Zenici. Posvojen je 1. travnja 1991. godine od oca Zdravka Antičevića i majke Rine Antičević. Djetinjstvo provodi u Poreču, gdje je pohađao osnovnu i srednju školu. Danas studira poduzetništvo u Rijeci. U slobodno se vrijeme bavi ultimate fightom. Autor je dviju pjesničkih zbirki "Ljubav iz davnine" (2008) i "Dolina stvaranja" (2010) te romana "Evanđelje tame" (2014). Autor je i dvaju scenarija kratkometražnih filmova Ušće zla (2012, u režiji Katje Restović) i Svjedočanstvo (2014, u režiji Gordana Gregurovića) i više kratkih priča. Na internetskim portalima objavljuje kolumne koje propituju probleme suvremenoga svijeta. Član je Ogranka Matice hrvatske u Puli, voditelj Odjela za kulturu ,,Udruge vlasnika stanova Červar Porat'' (UVSČP) te urednik zbirke pripovijedaka "Iskopane priče" (2015), u nakladništvu istoimene udruge. Sudionik je i suorganizator nekoliko humanitarnih akcija.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –