Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dubravko Kastrapeli

Novela od Stanca

  • Nakladnik: Dom Marina Držića
  • 12/2017.
  • 50 str., meki uvez
  • ISBN 9789537905125
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Novela od Stanca" prvo je cjelovito strip izdanje nekog Držićeva djela, koje potpisuje umjetnik i ilustrator Dubravko Kastrapeli. Ovo je djelo Držić napisao dvostruko rimovanim dvanaestercem u sedam prizora koje čini sveukupno 316 stihova. U strip interpretaciji Dubravka Kastrapelija nijedan od tih stihova nije ni skraćen niti izbačen, a izdanje je opremljeno i bogatim dubrovačkim rječnikom, kao i bilješkama.

Jaki kolorit čistih boja nositelj je dinamičnosti crteža koji je nepretenciozno šaljiv, kako Držićev tekst i nalaže, a u svojoj karikaturalnosti dovoljno je precizan da se u njemu ogledavaju sve glavne karakteristike protagonista.

Strip je nastao u izdavačkoj djelatnosti Doma Marina Držića povodom 450. obljetnice smrti Marina Držića.

Više od pola tisućljeća nakon što je 1551. godine objavljena u knjizi Pjesni Marina Držića ujedno stavljene s mnozim druzim lijepim stvarmi, Novela od Stanca dobila je svoje prvo cjelovito strip izdanje s detaljnim rječnikom koje potpisuje umjetnik ilustrator Dubravko Kastrapeli. Tako je Novela od Stanca postala pravi primjer približavanja stripoljupcima, ali i svima onima koji su skloni nešto drugačijim oblicima upijanja klasika”. Ovim je projektom Dom Marina Držića obogatio svoje izdavačko djelovanje na radost svekolike publike, od najmlađih do onih najstarijih. - Iz predgovora stripa Anite Ruso

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –