Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Venko Andonovski

Matoševa zvona

  • 12/2004.
  • 256 str., meki uvez
  • ISBN 9531507236
  • Cijena: 140.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Venko Andonovski (1964) jedan je od najčitanijih makedonskih pisaca. Profesor makedonske i hrvatske književnosti, naratologije i kulturologije na Filološkom fakultetu u Skopju. Romansijer, dramski pisac, kolumnist, teoretičar književnosti. Njegov je roman "Pupak svijeta" osvojio međunarodne nagrade Balkanika (najbolja knjiga na Balkanu za 2001. godinu) i Jugra (najbolji roman iz slovenskih književnosti preveden na ruski, Rusija, 2014). Djela su mu prevedena na desetak jezika.

Napisao je zbirku priča "Freske i groteske", romane "Azbuka za neposlušne", "Pupak svijeta" (Algoritam, 2011.), "Vještica", "Kći matematičara".
Drame: "Pobuna u staračkom domu", "Slovenski kovčeg", "Kandid u zemlji čuda", "Genetika pasa" (Gospoda GlembajevSKI), "Olovo na jastuku", "Građanin Jov".
Komedije: "Za svakoga ima po jedna", "Gospodar kukavica".
Teorijske i esejističke knjige: "Matoševa zvona" (Matica hrvatska, 2004.), "Uskrsnuće čitatelja" (eseji iz filologije i kulturologije), te studije "Struktura makedonskog romana", "Živa semiotika", "Obdukcija teorije: naratologija".

 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –