Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ludwig Wittgenstein

Tractatus Logico-Philosophicus : s uvodom Bertranda Russella

  • Nakladnik: Moderna vremena
  • Prijevod: Danko Grlić
  • 05/2004.
  • 240, tvrdi uvez
  • ISBN 9536828162
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Prvo hrvatsko izdanje. Bogato opremljeno fotografijama iz života Ludwiga Wittgensteina.

"(...)Tractatus Logico-Philosophicus g. Wittgensteina, bez obzira na to pruža li ili ne pruža konačnu istinu o stvarima kojima se bavi, svojom širinom, dometom i dubinom sigurno zaslužuje da se smatra značajnim događajem u filozofskom svijetu. Polazeći od principa simbolizma i od odnosa koji su nužni između riječi i stvari u bilokojem jeziku, Tractatus primjenjuje rezultat ovog istraživanja na različite odjeljke i tradicionalne filozofije, pokazujući u svakom slučaju kako tradicionalna filozofija i tradicionalna rješenja nastaju iz nepoznavanja principa simbolizma i iz zloupotrebe jezika.

Kao netko tko ima dugo iskustvo o teškoćama logike i o varljivosti teorija koje izgledaju neoborive, ne mogu biti siguranu ispravnost jedne teorije samo zato što ne mogu vidjeti nijednu točku u kojoj je kriva. Ali sagraditi logičku teoriju koja ni u jednoj točki nije očigledno kriva znači izvršiti izvanredno teško i važno djelo. Ova zasluga, po mome mišljenu, pripada knjizi g. Wittgensteina, koju ne smije zanemariti nijedan ozbiljan filozof(...)".

Bertrand Russell

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –