Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Miljenko Smoje

Hajdučka legenda

"Ova knjiga je prvo ukoričeno izdanje knjige Miljenka Smoje. Ona je nastala 1971. godine. Ta godina je vrlo bitna. Do tada Smoje nije bio jako poznat čovjek. Nedugo prije izlaska ove knjige to se promijenilo. Kada je počeo pisati knjigu Smoje je pisao o jednom malom provincijskom klubu za kojeg su ljudi bezuvjetno vezani. Kroz ovu knjigu izlazi jedna neizrečena teza da je Hajduk 'mes que un club'. Ili voliš s Hajduk s njegovom poviješću ili navijaj za Dinamo."

Jurica Pavičić

"Miljenko Smoje je čovjek koji je izmislio Dalmaciju, Split i Hajduk. Bez Malog i Velog mista, bez Hajdučke legende mi bi i danas slavili 110 godina Hajduka, ali ta bi priča izgledala drukčije. Nije bio čovjek od velikih riječi, nego čovjek od konobe. Da je živ ne bi bio ovdje, nego bi nas čekao u Fife. Nikada u svojoj povijesti Hajduk nije više od 16 godina čekao na titulu. Prvi put u 110 godina Hajduk će 17. godinu dočekati bez titule prvaka. Ali, vijest da je udruga Naš Hajduk osigurala kontrolni paket dionica je puno važnija od toga."

Boris Dežulović

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –