Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Mihaela Erceg – Mihe

Knjiga godine : Di si bija ovih dana?

  • Nakladnik: Artur, Split
  • Prijevod: Mihe, Dan i Nera Erceg
  • 08/2021.
  • 415 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789535883036
  • Cijena: 48.44 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Knjiga godine: Di si bija ovih dana?“ prva je knjiga strip-karikatura mlade splitske autorice Mihaele Erceg – Mihe

Knjiga je zasnovana na projektu „Na dobro van doša“ u kojem je autorica svakodnevno crtežom komentirala svjetske datume. Iz dana u dan, iz mjeseca u mjesec tijekom 365 dana autorica karikaturom bilježi razne praznike, poznate i manje poznate datume poput Dana svijesti o osobnim trenerima, Dana slamkica, Dana šlaga, Dana svježeg povrća, Dana wc papira, Svjetskog dana caps locka ili Dana selotejpa... i koristi ih za duhovite komentare svakodnevnih situacija iz dalmatinskog života.

Većina radova objavljena je tijekom protekle godine na društvenim mrežama i portalu DalmacijaDanas.hr kroz rubriku „Na dobro van doša“, no u knjizi je dodano više od 80 novih radova. Posebnost knjige je i u tome što je svaka karikatura subtitlana engleskim jezikom. 

Ovim izdanjem, kao najmlađa, Mihe se uspješno pridružuje Sonji Gašperov i Tisji Kljaković Braić u stvaranju splitske ženske karikaturističke scene.

Rekli su o knjizi:

Premda nominalno iscrtava karikature, Mihaela ustvari zipuje cijele pripovijetke u tijesni prostor jednog kvadrata. Posložene kronološki, te sličice doimaju se kao epizode dugog serijala koji posreduje više istine o nama i našim životima nego što nam se na prvi pogled to može činiti. (Ivica Ivanišević)

Sjajnim crtežom koji me podsjeća na najveća imena pop arta u stripu Mihaela bilježi naš splitski "ala brale“ moment. (Tisja Kljaković Braić)

Mihe radi ono što nije baš ni lako raditi – hvata one „naše“ momente, tu iskru duha i humora koji uokviruju ovaj grad kao najljepši okvir. Objašnjava nas. Smije nam se i mi se smijemo sebi, zajedno s njom. (Slobodanka Boba Đuderija)

Oću svoj dan .. Neradni .. Da mogu spadat, a nedilja je zauzeta .. Oću svoj neradni dan kojeg slave i koji slavi spadala. Ja sam Huljić... Tonči Huljić (Tonči Huljić)

Mihaela Erceg – Mihe, splitska karikaturistica, apsolventica zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti na smjeru animiranog filma. 2019. godine proglašena je najboljom karikaturisticom po izboru Jutarnjeg lista, dobitnica je više priznanja u Hrvatskoj i regiji za humor u svojim djelima, animiranom filmu i stripovima. 2020. godine razveselila je javnost kalendarom „Di si bija ’21.“, a tijekom 2021. bila jedina hrvatska dnevno portalna karikaturistica s rubrikom „Na dobro van doša“. Autorica je desetak samostalnih izložbi koje su postavljane u Zagrebu, Splitu, Crikvenici, Solinu, Omišu, Pitomači, Šolti, te je sudjelovala na desetak grupnih izložbi. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –