Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Robert Naprta

Marševski korak

  • 06/2006.
  • 198, meki uvez
  • ISBN 9531202508
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Drugi roman Roberta Naprte "Marševski korak" nastavak je njegova prvog iznimno uspješnog romana "Bijela jutra". Ovaj politički triler glavnoga junaka, umirovljenog inspektora Čensa, odvodi u nove slučajeve političke korupcije, šverca drogom, atentata na političare, ubojstava civila za vrijeme Domovinskog rata i čitavoga niza drugih možda stvarno mogućih događaja iz podzemlja.

Naprtin politički triler u svojem završetku poprima obrise fantastičnog, cijelo vrijeme držeći potrebnu napetost, vješto vodeći nekoliko paralelnih radnji prema sasvim neočekivanom završetku. Naprtini junaci, čak i beskrupulozni Čens, poprimaju drugu, mnogo humaniju i topliju dimenziju negoli smo očekivali. "Marševski korak" roman je koji o našoj zbilji govori drugačije od svih ostalih suvremenih autora, navodi se u recenziji.

Robert Naprta rođen je 19. rujna 1967. u Zadru. Isprva se godinama dokazivao svojim novinarskim radom (urednik informativnog programa na "OTV"-u, surađivao je i na "Radiju 101", pisao u "Globusu", "Studiju", "Mladini", a također je bio glavni i odgovorni urednik tjednika "Studio" i "Arena"), a onda se odlučio okušati i kao pisac. Godine 2001. objavljuje svoj prvi roman, triler "Bijela jutra" koji odmah ulazi u najuži izbor za "Nagradu Jutarnjeg lista" za najbolje prozno djelo te godine. Potom u vlastitoj nakladi objavljuje roman "Marševski korak", (2002), a zatim radi kao scenarist: "Villa Maria" – telenovela (scenarij – 160 epizoda, 2004) i "Balkan inc." – krimi. tv-serija (scenarij - 13 epizoda, prema vlastitim romanima, 2006).

Radničko sam dijete iz provincije kojeg su roditelji poslali u veliki grad sa 14 godina. Čini se da sam se dobro snašao, unatoč tome što nisam završio baš neke škole... Ponijelo me, kao studenta, sve ono što se zbivalo u istočnoj Europi potkraj 80-tih. Rušili smo komunizam, nije bilo vremena za učenje. A onda je došao rat... Starci u progonstvu, spaljena rodna kuća, užas... Negdje u međuvremenu desila mi se i ljubav. Pa brak. Pa djeca... Pa sreća... Pa knjige! Sjećam se, Ivanišević je osvajao Wimbledon, žena u bolnici rađala sina, kad me nazvao izdavač i ponudio da mi objavi prvi roman. Činilo mi se da sanjam...

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –