Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Adalbert Rebić

Mali religijski rječnik

  • Nakladnik: Kršćanska sadašnjost
  • 09/2006.
  • 152 str., meki uvez
  • ISBN 9531102503
  • Cijena: 5.31 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Već se odavno osjećala potreba imati pri ruci neki mali priručni rječnik u kojem bismo mogli na brzinu naći najosnovnije podatke o religijama, a prije svega o Katoličkoj crkvi u nas. «Mali religijski rječnik» sadrži najosnovnije natuknice koje su u vezi s najvećim religijama svijeta, a posebice s Katoličkom crkvom, koja je na našim prostorima najraširenija i najprisutnija.

Iako vizualno dosta slično prvom izdanju (naslovnica je tek nešto svjetlije boje), «Mali religijski rječnik» u svome drugom izdanju osjetno je proširen te umjesto dosadašnjih 109 stranica donosi sadržaj na čak 152 stranice. Za drugo izdanje autor se poslužio i leksikonom Hermana Josefa Fischa, «Lexicon des Christentums» (Patmos, 2005.), te «Općim religijskim leksikonom» (Leksikografski zavod Miroslav Krleža, 2002.), kojemu je sam bio glavni urednik.

Adalbert Rebić rođen je 1937. godine u Klenovcu Humskom, Hum na Sutli. Pučku školu pohađao je u rodnome mjestu (1944.-1948.), klasičnu gimnaziju u Zagrebu (1948.-1956.), Filozofski studij u Zagrebu i na Filozofskom fakultetu Papinskog sveučilišta Gregorijana u Rimu (1956.-1961.), Teološki fakultet na Papinskom sveučilištu Gregorijana (1961.-1965.), a Biblijski institut (– biblijska specijalizacija 1965.-1968.).
Od 1968. godine profesor je biblijskih znanosti i orijentalnih jezika (hebrejski, arapski i sirsko-aramejski jezik) na Katoličkome bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Povremeno je predavao i na bogoslovskim učilištima u Zadru i Ðakovu. Habilitirao se 1971. godine radnjom «Stvaranje svijeta i čovjeka prema Post 1–3». Osim na Fakultetu, djelovao je i u izdavačkoj kući Kršćanska sadašnjost kao urednik biblijskih izdanja (od 1968.), a trenutno je i direktor iste izdavačke kuće. Također, bio je glavni urednik Religijskog leksikona u Leksikografskom zavodu “Miroslav Krleža” u Zagrebu. Odlikovan je visokim odlikovanjima Predsjednika Republike i Hrvatske Akademije znanosti i umjetnosti.
Član je Društva Hrvatskih književnih prevoditelja (od 1974.), član Društva umjetnika Hrvatske, Redoviti član Papinske međunarodne marijanske akademije u Rimu (od 1980.), član židovskog kulturnog društva “Šalom Freiberger” u Zagrebu (od 1990.), te član redakcije međunarodnog teološkog časopisa Communio (1974-1992.) Objavio je veći broj knjiga, uredio znatan broj zbornika, a autor je mnoštva znanstvenih radova te takoder i prevoditelj.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –