Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Maja Mandić

Ključevi arkana : Praktični priručnik za Crowleyev Tarot

  • Nakladnik: Nova Arka
  • Prijevod: Vjekoslava Amerl Šakić
  • 04/2007.
  • 621 str., meki uvez
  • ISBN 9789536123681
  • Cijena: 37.16 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Ovaj je priručnik jedinstven je po mnogočemu, ali ponajviše po tome što je prvi svoje vrste u svijetu. Činjenica da je Crowley napravio Tarot budućnosti je potrijepljena time da su do danas postojali samo rijetki i neuspjeli pokušaji da se za njega sastavi dostojan praktični priručnik. Najveći broj knjiga o Tarotu na engleskom jeziku je čista teorija i zato se slobodno može reći da je ovo prvi originalni priručnik za Crowleyev Tarot – ne samo sinteza već postojeće tradicije, već značajan i svjež kreativni doprinos razvoju okultizma, Tarota, Umjetnosti i Magije.

Knjiga je zamišljena kao tečaj koji obuhvaća tehnike za početnike, srednji nivo i napredne studente. Obuhvaćene su metode: vizualizacije, meditacije, divinacije i ritualni rad s Tarotom. Pored toga, prikazano je i nekoliko tehnika rada s Tarotom u specifičnim područjima kao što je astralna projekcija, numerologija, astrologija, mentalna analiza simbola, blještavih boja, itd.

U prvih pet poglavlja je prikazana teorijska osnova cijelog sistema: povijest i određenje Tarota; pristup Tarot kartama; kabalističke odrednice, astrološka podudarnost i struktura Tarot snopa.

Ostala poglavlja uglavnom sadrže tri djela:
1. Teorijski dio (objašnjenje Malih arkana, Dvorskih karata, Velikih arkana, vizualizacije, meditacije, rituala, relaksacije itd.)
2. Praktičnu tehniku (vizualizaciju, meditaciju, ritual ili posebnu primjenu Tarota u određenom području)
3. Prognozu (jedan način divinacije, odnosno, otvaranja karata).

Sistem na kojem se bazira je cjelovit, zaokružen i potrebno je ovladati svakim njegovim detaljem i kabalističkom podudarnošću kako bi se Čarobnjak po njemu mogao slobodno kretati i razlikovati što se može kreirati a što ne, čega je autroica vrlo svjesna. Ona je taj sistem razradila vrlo egzaktno, samodisciplinirano, strašću naučnika, jer u sistemu ništa nije slučajno, proizvoljno, sve tehnike imaju precizan ključ i zna se s kojih nivoa i na koji način djeluju energije s kojima radi.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –