Dijabetes : Optimalna prehrana za bolesnike s dijabetesom tipa 1 i tipa 2
- Prijevod: Rudjer Jeny
- 04/2007.
- 96 str., plastificirani uvez
- ISBN 9532231072
- Cijena: 6.50 eur
Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro - Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Dijabetičar ste, ali usprkos toj činjenici želite voditi normalan obiteljski život, raditi u svojoj struci, raznoliko se hraniti, baviti se športom i odlučivati o svojem slobodnom vremenu.
Sve to omogućuje sveobuhvatna terapija dijabetesa, koja će, međutim, biti uspješna samo ako u njoj potpuno sudjelujete.
Što više znate o tjelesnom metabolizmu, načinima terapije i pravilnoj prehrani, to aktivnije sudjelujete u procesu liječenja. Tako postajete ravnopravni partner liječnika specijalista za dijabetes, savjetnika u terapiji i stručnjaka za prehranu.
Prehrana je središnja tema ovog priručnika jer baš taj dio terapije čvrsto počiva u vašim rukama.
U ovoj ćete knjižici pronaći primjere kako preporuke o pravilnoj prehrani primijeniti u svakodnevnom životu. Pregledne tablice jednakovrijednih namirnica s mnogo i malo ugljikohidrata pomoći će vam da se usprkos dijabetesu hranite raznoliko i da pritom i dalje uživate.
Dipl. oec. Doris Fritzche, Fakultet za prehrambene znanosti Sveučilišta u Gießenu. Koautorica je brojnih stručnih prehrambenih priručnika. Od 1983. znanstvena suradnica prof. I. Elmadfa. Pet je godina radila kao savjetnica u jednoj klinici za dijabetes. Danas je samostalna savjetnica za prehranu i dijabetes, a radi s pacijentima te na njihovoj dodatnoj izobrazbi.
Sve to omogućuje sveobuhvatna terapija dijabetesa, koja će, međutim, biti uspješna samo ako u njoj potpuno sudjelujete.
Što više znate o tjelesnom metabolizmu, načinima terapije i pravilnoj prehrani, to aktivnije sudjelujete u procesu liječenja. Tako postajete ravnopravni partner liječnika specijalista za dijabetes, savjetnika u terapiji i stručnjaka za prehranu.
Prehrana je središnja tema ovog priručnika jer baš taj dio terapije čvrsto počiva u vašim rukama.
U ovoj ćete knjižici pronaći primjere kako preporuke o pravilnoj prehrani primijeniti u svakodnevnom životu. Pregledne tablice jednakovrijednih namirnica s mnogo i malo ugljikohidrata pomoći će vam da se usprkos dijabetesu hranite raznoliko i da pritom i dalje uživate.
Dipl. oec. Doris Fritzche, Fakultet za prehrambene znanosti Sveučilišta u Gießenu. Koautorica je brojnih stručnih prehrambenih priručnika. Od 1983. znanstvena suradnica prof. I. Elmadfa. Pet je godina radila kao savjetnica u jednoj klinici za dijabetes. Danas je samostalna savjetnica za prehranu i dijabetes, a radi s pacijentima te na njihovoj dodatnoj izobrazbi.
© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.