Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Maja Bošković-Stulli

Priče iz moje davnine

  • 07/2007.
  • 145 str., meki uvez
  • ISBN 9789521508087
  • Cijena: 11.95 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Ovo nisu cjeloviti memoari niti je autobiografija. Suviše je toga čega se ne sjećam dobro ili ne smatram važnim ili ne želim pričati. Napisano je bez pretenzije da bude književnost", piše na početku svojih memoarskih zapisa najbolja poznavateljica hrvatske usmene priče i predaje Maja Bošković-Stulli. "Krpice sjećanja" na pojedine dionice svojega života, na članove obitelji te prijatelje, ispričane su nenametljivim, nepretencioznim i jednostavnim stilom, smislom za ono bitno u faktografiji vlastite sudbine.

Autoričin život za bolje poznavatelje njezina djela može izgledati poput bajke: iznimno vrijedni znanstveni radovi, brojna priznanja i nagrade, suprug također cijenjeni znanstvenik, pa ipak... Pa ipak, za Maju Bošković-Stulli vlastiti će život ostati zauvijek obilježen obiteljskom tragedijom - jedino je ona preživjela ratni pakao i projekt endehaške vlasti u kojemu su Židovi sustavno i zvjerski ubijani:

"Na svoj život se ne tužim; čudo je kako sam preživjela, čak uspješno. No, ti kojih nema i nestali su u užasu, od kojega smo mi slučajno pošteđeni, prate nas i jedini dubinski svjedoče i o našem životu. Štite od surogata".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –