Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Libra Libera - 21/2007.

  • Nakladnik: Autonomna tvornica kulture
  • Urednik: Katarina Peović Vuković
  • 12/2007.
  • 176 str., meki uvez
  • ISBN 13319868
  • Cijena: 4.65 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Izašla je nova 'Libra'. Čitaj i Komentiraj! Maddox daje recept kako biti "pravi muškarac" danas. Kineski disident Wang Xiaobo piše o ljubavi i ropstvu i divnoj vezi koja se razvija među njima. Jurica Starešinčić predstavlja još jedan izvrstan strip "Joe's Bar" José Muñoza i Carlosa Sampaya koji će vas odvesti u mračne četvrti New Yorka. A Libra otkriva još jednog domaćeg autora - ovo je premijera "Smaknuća romana ili struje pomućene svijesti" Darka Vrlca. Aljoša Antunac samo za vas bira krimose koji pišu izvrsnu književnost. I na kraju, logično, izbor najljepših priča o stranim tijelima u rektumu. Tko ne pročita, lud i neprilagođen.


MADDOX: Američki satiričar armenskog podrijetla George Ouzounian proslavio se svojim sablažnjivim, sarkastičnim i politički totalno nekorektnim komentarima o “pravom muškarcu”. Izbor koji donosimo kompilacija je tekstova s njegove stranice The Best Page in the Universe i nekoliko poglavlja iz knjige Abeceda muškosti.

WANG XIAOBO: Kineski autor, čija je rana smrt vjerojatno pridonijela stvaranju kulta, odradio je sve bolne kineske teme. No Wangove priče su projektili usmjereni u metu stereotipa. Odnos umjetnika-zatvorenika i nadzornice-mučiteljice u radnom kampu za preodgoj u priči 2015, ili pisca-disidenta i policajca skrivenih homoseksualnih sklonosti u ekraniziranoj Istočna palača, zapadna palača, prave su razglednice iz Onostranosti, orwellijanskog planeta na kojem se isprepliću ljubav i ropstvo, seks i umjetnost.

JOSÉ MUÑOZ I CARLOS SAMPAYO: JOE'S BAR José Muñoz i Carlos Sampayo autori su poznatog serijala stripova o Alacku Sinneru. Riječ je o noir krimiću koji nastaje na tragu klasične priče o ciničnom privatnom istražitelju. No kako kriminalistički zaplet bijedi iz epizode u epizodu, jača socijalni kontekst života u iseljeničkim četvrtima New Yorka.

DARKO VRLAC: Smaknuće romana ili struja pomućene svijesti. Libra objavljuje odlomke iz romana Darka Vrlca koji se svojom pomućenom strujom svijesti promaknuo u jednog od obečavajućih autora.

DJECA MRAČNE NOÆI: Blok je izbor nekih od najboljih književnih radova nastalih u zatvoru. Aljoša Antunac, koji je i sam u svojim prozama zaokupljen ljudima iz polusvijeta koje je odredilo nasilje i neprilagođenost, predstavlja odlomke romana Caryla Chessmana «Æelija 2455» i poeziju Aleksandra Panagulisa i Stephena Waynea Andersona.

STRANA TIJELA U REKTUMU: Tijekom godina iz rektalnog su područja izvađeni različiti predmeti - boce, svijeće, voće, povrće, vibratori, shakeri za koktele, polietilenske vodovodne cijevi, kobasice, loptice od spužve, loptice za baseball, šivaće igle, marihuana, unutarnja guma za bicikl ispunjena pijeskom, aluminijska cijev, drške od metle i staklene cijevi… Donosimo izbor najljepših priča s web-stranice Rectal Foreign Bodies.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –