![](https://www.mvinfo.hr/_mvshop/public/data/image/1/3337.jpg)
Dobri restorani u Hrvatskoj : 187 testiranih restorana i konoba s više od 1300 preporuka za vina, vinare, maslinova ulja i ribe
- Nakladnik: Publicitas
- 07/2008.
- 320 str., meki uvez
- ISBN 9789535510307
- Cijena: 19.78 eur
Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro - Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
![](https://www.mvinfo.hr/_mvshop/public/data/image/1/3337.jpg)
Hrvatska sve više razvija različite gurmanske regije. S obzirom na veliku krajobraznu raznolikost područja - najduža europska obala s nebrojeno puno otoka, od Istre sve do Dubrovnika, raznoliko zaleđe od Zagreba do Vukovara - proizlazi i mnoštvo kulinarskih okusa.
Tom raznolikošću nije jednostavno ovladati. Praćenje razvoja predstavlja izazov, a ocjenjivanje lokala uvijek je i čin pronalaženja ravnoteže. Kako bi zadržali pregled nad tom raznolikošcu, ovaj informativni priručnik nudi pregled 187 restorana diljem Hrvatske te 221 savjet o kulinarskim vrednotama, konobama i skrivenim biserima hrvatskih otoka.
Uz restorane, priručnik donosi:
- 126 odabranih hrvatskih vinogradara.
- 493 različitih vina, razvrstanih prema regijama.
- 143 hrvatskih proizvođača maslina zajedno s njihovim proizvodima, opisom masline i njezinih različitih vrsta.
- 330 vrsta riba na šest jezika.
- 15 ćevabdžinica u Zagrebu koje predstavljaju alternativu konobama i restoranima.
Pomoću ove knjige svatko, tko se zatekne na obali ili kopnu, može odabrati prikladnu konobu ili primjereni restoran. Knjiga informira ujedno i o regionalnim specijalitetima, omjeru cijene i kvalitete te kvaliteti usluge. Vodič za restorane objavljen je na hrvatskom i na njemačkom jeziku.
Autor i izdavač, Klaus Schauer živi više od osam godina u Hrvatskoj, radi u komunikacijskoj djelatnosti i ovim je vodičem odlučio svim zainteresiranima približiti hrvatsku kuhinju sa svim njezinim posebitostima, kvalitetama, ali i nastojanjima dostizanja europske klase.
Tom raznolikošću nije jednostavno ovladati. Praćenje razvoja predstavlja izazov, a ocjenjivanje lokala uvijek je i čin pronalaženja ravnoteže. Kako bi zadržali pregled nad tom raznolikošcu, ovaj informativni priručnik nudi pregled 187 restorana diljem Hrvatske te 221 savjet o kulinarskim vrednotama, konobama i skrivenim biserima hrvatskih otoka.
Uz restorane, priručnik donosi:
- 126 odabranih hrvatskih vinogradara.
- 493 različitih vina, razvrstanih prema regijama.
- 143 hrvatskih proizvođača maslina zajedno s njihovim proizvodima, opisom masline i njezinih različitih vrsta.
- 330 vrsta riba na šest jezika.
- 15 ćevabdžinica u Zagrebu koje predstavljaju alternativu konobama i restoranima.
Pomoću ove knjige svatko, tko se zatekne na obali ili kopnu, može odabrati prikladnu konobu ili primjereni restoran. Knjiga informira ujedno i o regionalnim specijalitetima, omjeru cijene i kvalitete te kvaliteti usluge. Vodič za restorane objavljen je na hrvatskom i na njemačkom jeziku.
Autor i izdavač, Klaus Schauer živi više od osam godina u Hrvatskoj, radi u komunikacijskoj djelatnosti i ovim je vodičem odlučio svim zainteresiranima približiti hrvatsku kuhinju sa svim njezinim posebitostima, kvalitetama, ali i nastojanjima dostizanja europske klase.
© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.