Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Oleg Maštruko

Točka čovjek : Nove crtice iz rovova digitalne revolucije

  • Nakladnik: Bug
  • 07/2009.
  • 295 str., meki uvez
  • ISBN 9789536717200
  • Cijena: 10.49 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Zbirka kolumni kolumniste Buga i Mreže - Olega Maštruka, jednog od najaktivnijih promatrača, komentatora, novinara, urednika i publicista na hrvatskoj informatičkoj sceni. Olegovi članci čitani su i od računalnih fanatika i od običnih korisnika te čest motiv ljutitih ili odobravajućih pisama čitatelja u njegovoj matičnoj redakciji.

Oleg Maštruko napisao je nekoliko knjiga s računalnom tematikom, i hrpetinu (više od 1.200) članaka, od kojih nisu svi o kompjuterima, za Bug, naš najtiražniji informatički časopis, Mrežu, te niz drugih izdanja s kojima je surađivao - Banku, Playboy, Globus, Hrvatski vojnik...  U sada već dosta davna vremena održavao je desetak više ili manje uspješnih hrvatskih i međunarodnih webova, uključujući i Bug On Line u njegovih prvih pet godina, te u kratkom periodu redizajna krajem devedesetih i web Vlade RH. Radi kao izvršni urednik Mreže i urednik u časopisu Bug.

Ova knjiga je zbirka kolumni objavljenih u zadnjih pet godina uglavnom u Bugu i Mreži, uz nekoliko kolumni iz drugih medija. Svojevrstan je nastavak na autorovu prvu zbirku kolumni: "Zameo ih Internet, crtice iz rovova digitalne revolucije", objavljene 2003.


Nekoliko odabranih kolumni Olega Maštruka možete pročitati na Bugovom webu.

Oleg Maštruko, jedan je od najaktivnijih autora, influensera, komentatora, putopisaca, urednika i publicista na hrvatskoj informatičkoj i društveno-mrežnoj sceni. Dosad je objavio tri knjige s računalnom tematikom, dvije knjige kolumni iz svijeta tehnologije, dvije knjige fotografija i više od 1500 tekstova za Bug, Mrežu i niz drugih medija.

Kad ne putuje i fotografira po najzabitijim krajevima svijeta, radi kao glavni urednik Mreže, medija za IT-profesionalce, urednik u časopisu Bug i direktor Bugovih poslovnih konferencija…

Objavio je dvanaest knjiga o raznim temama od IT-a, preko fotografije do putovanja te jedanaest online putopisnih projekata. Autor je i više izložbi putopisnih fotografija.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –