Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
F. William Engdahl

Bogovi novca

  • Nakladnik: Detecta
  • Prijevod: Slavena Špalj
  • 07/2010.
  • 598 str., meki uvez
  • ISBN 9789537476168
  • Cijena: 180.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Ova knjiga jest povijest klike međunarodnih bankara, koji su stvorili Wall Street i koji i danas njime vladaju, kao što su prije Prvoga svjetskoga rata vladali Londonom, kronika uspona šačice ljudi koji su sebe držali posebnom silom, izvan i iznad zakona.

Kriza koja se rasplamsala 2007. godine, ispočetka u svezi sa sekuritizacijom visoko rizičnih "drugorazrednih" hipotekarnih kredita, uzdrmala je temelje financijskog sustava kao ni jedna druga kriza do danas. Za one koji žele razumjeti kako to da su one iste banke s Wall Streeta koje su svojom neograničenom pohlepom i težnjom za ostvarivanjem još veće kontrole nad svijetom na kraju svega i na štetu poreznih obveznika izišle još bogatije, ova knjiga je uvod u unutarnje djelovanje moći novca.

Knjiga "Bogovi novca" je rezultat tridesetak godina istraživanja i pisanja na temu novca i moći. Ona je treći dio trilogije koja cjelovito razrađuje riječi što ih je sredinom sedamdesetih godina izrekao američki ministar vanjskih poslova Henry Kissinger, štićenik moćnog Rockefellerova kruga, koje glase:

"Kontroliraj naftu i kontrolirat ćeš cijele države. Kontroliraj hranu i kontrolirat ćeš ljude. Kontroliraj novac i kontrolirat ćeš cijeli svijet!"

F. William Engdahl (1944.) američko-njemački je nezavisni autor, novinar i istraživač, koji se ponajviše bavi geostrateškim ekonomskim pitanjima. Rođen je u Minneapolisu u SAD-u, završio je 1966. godine studij inženjerstva i prava na Sveučilištu u Princetonu, a potom poslijediplomski studij komparativne ekonomije na Sveučilištu u Stockholmu.

Objavljivao je knjige u SAD-u, Europi i Kini. Osobito su bile zapažene i dosta čitane one koje se bave naftom i naftnom politikom te GMO-om. Zadnjih dvadesetak godina živi u Frankfurtu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –