Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Poetika buke : Antologija slavonskog ratnog pisma

  • Nakladnik: Slavonska naklada "Privlačica"
  • Urednik: Goran Rem
  • 12/2010.
  • 480 str., meki uvez
  • ISBN 9789531563185
  • Cijena: 35.84 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Veći dio tekstova (S.Andrić; S.Ham; M.Hunjadi; M. Vučić; J.Cvenić; D.Runtić; N.Prkačin; J.Njavro; N.Levak; D.Špišić,...) označen je jakom dokumentarističkom naracijom. U onim drugima rat je bio tema s kojom su se i nakon 1995. susretali (B. Brlošić; F. Nagulov; S.Jukić; P.Rem; V.Erl). Njihova je uloga da "nakon loših razdoblja jake zbilje, nakon ratova, nastoje uz tjelesnu obnovu i izgradnju svojeg izranjenog prostora - poslati i tekstualni, a zapravo duhovni, svakako mentalni, napose terapeutski materijal renovacije".   

Nakana je prireditelja, koji tekstove ne niže po datumu njihova nastanka već abecednim redom prezimena autora, bila restaurirati i potom preciznim antologičarskim nervom konzervirati književnu i kulturnu ratnu energiju svjesnu trenutka povijesnosti i osobnog identiteta. Većina izabranih, žanrovski različitih tekstova (proza, poezija, pisma, kolumna, dnevnik) oznaka je poetike koja na postmoderan srednjoeuropski način proizvodi specifičnu kulturnu buku u primarnom prostoru, ali i izvan njega.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –