Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Boško Petrović Davor Hrvoj

Život kao Jam Session : Boško Petrović - autobiografija

  • Nakladnik: Menart
  • 01/2012.
  • 207 str., meki uvez
  • ISBN 9789537830021
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Da je živ, Boško Petrović proslavio bi 18. veljače svoj 77. rođendan. Autobiografiju čiji je veći dio pripremljen još za njegova života potpisuju sam Petrović i Davor Hrvoj.

Prema želji Boška Petrovića, knjiga na 240 stranica govori samo o njegovom životu vezanom uz glazbu: sjećanja na njegove susrete s velikanima jazza, mnogo duhovitih priča iz tog miljea te djelomičnu kroniku zagrebačkog jazza od sredine pedesetih do današnjih dana.

"Snimao sam ga od tada pa sve dok nije umro, 10. siječnja 2011. Budući da mi nije uspio izdiktirati sve što smo planirali, neke sam dijelove dopunio intervjuima koje sam prije radio s njim. Naše prijateljstvo počelo je još sedamdesetih godina kada sam odlazio na njegove koncerte što je, između ostalog, utjecalo na moju zaluđenost jazzom, kad me upućivao u tajne jazza, posuđivao mi ploče... " kaže autor knjige Davor Hrvoj.

Boško Petrović najznačajniji je glazbenik u povijesti hrvatskog jazza, uspješan vibrafonist, skladatelj, producent, promotor, glazbeni pedagog, diskograf, vlasnik jazz kluba... Ujedno je bio najpoznatiji hrvatski jazz glazbenik u svijetu. Svirao je i prijateljevao s legendama svjetskoga jazza.

Uz knjigu kao dodatak dolazi i CD pod nazivom "Lela Kaplowitz & Friends - Music of Boško Petrović".

Knjigu možete kupiti u glazbenoj knjižari  Rockmark.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –