Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Umberto Saba

Ernesto

  • Nakladnik: Domino
  • Prijevod: Snježana Husić
  • 12/2011.
  • 132 str., meki uvez
  • ISBN 9789537730017
  • Cijena: 9.16 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Ugledni talijanski književnik Umberto Saba nije dopustio da se ova autobiografska novela prve ljubavi objavi za njegova života. Ernesto još nije napunio 16 godina kada mu pristupa nepismen nadničar koji hvali njegovu ljepotu. Mjesec su dana u burnoj vezi. No, s obzirom na razlike u njihovim pozicijama, afera ne može potrajati. Na kraju ga knjige vidimo s novim prijateljem, lliom, koji, poput njega, svira violinu i koji će, dajući to čitatelju do znanja, svirati za Ernesta cijeli život.

Ovo su lirski memoari, ispunjeni čarima Trsta koji se otvara širokim dječakovim očima na njegovu putovanju samootkrića.


***

Jedan od značajnijih talijanskih romanopisaca i pjesnika, Umberto Poli, rođen je u Trstu 1888., a pseudonim Saba, u čast svojoj majci Židovki, pripisao si je 1910. kada je objavio prvu zbirku poezije. Priznanje stječe publikacijom "Kanconijer", koju je nadopunjavao do smrti. Cijeli život pati od kronične depresije te proučava Freudovu psihoanalizu, što se reflektira u temama čežnje i dječjih sjećanja u njegovoj posljednjoj poetskoj fazi.

lako primarno poznat po poeziji sakupljenoj u više zbirki, Umberto Saba autor je i nekoliko proznih djela koje je sakupila i objavila njegova kći Linuccia. U njih se ubraja i "Ernesto", objavljen 1975., osamnaest godina nakon autorove smrti.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –