Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

N.B. - MV ×

Vijest • 25.01.2012.

Njemački 'know-how' na Međunarodnom skupu 'Nakladništvo danas'

Međunarodna radionica "Nakladništvo danas" na kojoj će njemački stručnjaci s područja nakladništva kolegama iz Hrvatske i regije predstaviti uspješne modele u nakladništvu kako bi im pomogli u prevladavanju brojnih teškoća s kojima se svakodnevno suočavaju u svom radu, održat će se od 30. siječnja do 1. veljače 2012., u Goethe-Institutu Kroatien u Zagrebu. Uz inicijatora udrugu Knjižni blok ...
Vijest • 29.12.2011.

Brojna obilježavanja 30. obljetnice smrti Miroslava Krleže

Hrvatski književnik Miroslav Krleža umro je na današnji dan 1981. godine, a na više skupova u Hrvatskoj se obilježava 30. obljetnica Krležine smrti. Tako su tom prigodom u Nacionalnoj i sveučilišnoj biblioteci predstavljene trideset i četiri jedinice dnevničkih zapisa Miroslava Krleže "Davni dani" pohranjene u književnikovoj rukopisnoj ostavštini u Zbirci rukopisa i starih knjiga u zagrebačkoj NSK.
Najava • 04.12.2011.

Vienna Comix 2011 - posjetite veliki sajam stripova u Beču

U Beču će se 4. prosinca 2011. održati sajam stripova pod novim nazivom "Vienna Comix", već radicionalna manifestacija koja se održava tri puta godišnje i koja je ove godine doživjela i promjenu koncepta. naime, sajam koji svaki puta okuplja do 3.000 zaljubljenika u strip sada nudi i opsežan popratni program.
Najava • 03.11.2011.

Međunarodni sajam knjiga Interliber 2011. od 8. do 13. studenoga

Ovogodišnji međunarodni sajam knjiga i učila Interliber 2011. održava se od 8. do 13. studenoga pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a nakladnici iz Hrvatske, Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Njemačke, Rumunjske, Sjedinjenih Američkih Država, Srbije i Velike Britanije izložit će svoje knjige u 5. i 6. paviljonu Zagrebačkoga velesajma.
Vijest • 29.10.2011.

Marko Pogačar za knjigu 'Atlas glasova' dobio nagradu 'Zvane Črnja'

Na 9. danima eseja u Puči Nagrada "Zvane Črnja" za najbolju hrvatsku knjigu eseja, po odluci povjerenstva s Miloradom Stojevićem na čelu, pripala je jednom od najistaknutijih predstavnika mlađe generacije hrvatskih esejista Marku Pogačaru za knjigu "Atlas glasova".
Vijest • 19.09.2011.

Noć krimića u Beču

Vijest • 30.08.2011.

David Albahari objavio svoj novi, trinaesti roman 'Kontrolni punkt'

Posljednjih godina više nije nemoguće pojedine naslove u izdanju nakladnika iz Srbije pronaći i u dvije-tri hrvatske knjižare (i naravno putem online prodaje), pa bi vijest da je jedan od najcjenjenijih suvremenih srpskih pisaca David Albahari objavio novi roman mogla imati i sasvim praktični učinak tj. potaknuti zainteresirane hrvatske čitatelje da knjigu pokušaju nabaviti i u Hrvatskoj.
Vijest • 23.08.2011.

In memoriam: Vladimir Rem (1927. - 2011.)

U ponedjeljak 22. kolovoza 2011. u 84. godini u Slavonskom Brodu umro je hrvatski pjesnik, esejist, književni kritičar i povjesničar Vladimir Rem. Bio je ravnatelj vinkovačkoga kazališta, urednik izdanja vinkovačkoga ogranka Društva hrvatskih književnika, te dugogodišnji i plodan suradnik u novinama. Posebno se isticao kao veliki promicatelj slavonskoga kulturnog naslijeđa.
Vijest • 12.08.2011.

Odabrano pet romana koji konkuriraju za ovogodišnju nagradu 'Meša Selimović'

U Općini Tuzla, koja je organizator predstojećih 11. književnih susreta "Cum grano salis", objavljeno je kojih je pet romana ušlo u najuži izbor za ovogodišnju književnu nagradu "Meša Selimović", koja će se dodijeliti tijekom 11. međunarodnih susreta Cum grano salis koji će se održati u Tuzli od 1. do 4. rujna ove godine, kada će se ujedno obillježiti  i 100 godina od rođenja Meše ...