Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Damir Uzunović ×

Preporuka • 20.03.2023.

Damir Uzunović : Ja sam – kritička analiza romana

Godišnja nagrada Društva pisaca BiH za 2021. godinu pripala je Damiru Uzunoviću za djelo 'Ja sam' i Muhidinu Šariću za djelo 'Prva ljubav - prvi put', a dobitnicima je nedavno uručena na prigodnoj svečnosti u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH. Kako već neko vrijeme pripremamo razgovor s Damirom Uzunovićem, kao svojevrsnu najavu razgovora objavljujemo vrlo iscrpan prikaz Uzunovićevog romana...
Vijest • 23.01.2022.

Damir Uzunović dobitnik književne Nagrade Fric za roman 'Ja sam'

Dobitnik književne nagrade Fric za najbolju knjigu fikcijske proze 2020/21. je Damir Uzunović, za roman 'Ja sam' (izdavač: Buybook). Uzunoviću, koji zbog bolesti nije mogao doći na dodjelu nagrade, osim priznanja pripada i novčani iznos od 75 tisuća kuna (bruto), a nagradu čini i skulptura žiroskopa, s referencom na Miroslava Krležu.
Vijest • 26.11.2021.

Dvije zbirke priča i četiri romana u finalu književne Nagrade Fric za 2020/21.

Žiri književne Nagrade Fric odlučio je da u uži izbor ulaze knjige šestero autora/ica (dvije zbirke priča i četiri romana) koje će konkurirati za nagradu vrijedu 75.000 kuna. Tri knjige od predloženih šest već su nagrađene prestižnim književnim nagradama (nagrade Meša Selimović, K.S. Gjalski i Iso Velikanović), hoće li se jedna od njih okititi i Fricom?
Vijest • 20.09.2021.

Završio 14. Vrisak – u fokusu poezija, identitet i jezik

Nedjeljnim programom završio je festivalski dio 14. Vriska – riječkog sajma knjiga i festivala autora. U osam dana predstavljeno je 39 književnih programa, a 37 autorica i autora razgovaralo je o preko 50 knjiga u 5 programskih linija. Uz festivalski dio programa, Vrisak organizira i sajam knjiga, koji je otvoren do 24. rujna
Najava • 12.11.2008.

Pisci iz BiH na Filozofskom fakultetu u Zagrebu

U srijedu, 12. studenog 2008. u 11 sati, na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, u razmjeni pisaca između HDP-a i Društva pisaca BiH, nastupit će: Hadžem Hajdarević pisac i predsj. org. odbora festivala Sarajevski dani poezije, Miro Petrović, pjesnik i gl. urednik časopisa ‘Motrišta’; Damir Uzunović pisac i suosnivač knjižare i izdavačke kuće Buybook i Zlatko Topčić.