Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Željka Čorak ×

Najava • 12.11.2018.

Tragom prijevoda : Mia Pervan i Željka Čorak

Posljednja ovogodišnja tribina u ciklusu Tragom prijevoda predstavlja dvije vrsne prevoditeljice, i dva važna romana: 'Meursault, protuistraga' alžirskog novinara i pisca Kamela Daouda o kojem će govoriti Mia Pervan te roman 'Malicroix' jednog od najznačajnijih francuskih književnika 20. stoljeća Henrija Boscoa, o kojem će govoriti Željka Čorak.
Kritika • 21.03.2018.

Henri Bosco : Malicroix

Henri Bosco kreira stvarnost koja je istodobno zbiljska u istoj mjeri koliko je i nestvarna, fluidna, neuhvatljiva, postižući da čitav narativ učini metaforom – metaforom života kao pozornice neprestanih mijena, neizvjesnosti i nepredvidljivosti, ali i nužnosti prilagodbe, a osobito učenja življenja u spokoju i miru sa sobom samim – izjednačivši sebe unutarnjeg sa sobom izvanjskim, sa sobom spram...
Najava • 27.06.2007.

PROMOCIJA : O Zagrebu usput i s razlogom

Promocija knjige Ive Maroevića «O Zagrebu usput i s razlogom : Izbor tekstova o zagrebačkoj arhitekturi i urbanizmu (1970.-2005.)», u izdanju Instituta za povijest umjetnosti, održat će se u srijedu, 27. lipnja, s početkom u 13.00 sati u maloj dvorani Muzeja Mimara u Zagrebu. Knjigu će predstaviti dr. Željka Čorak, dr. Karin Šerman i urednica dr. Sandra Križić Roban.
Najava • 12.12.2006.

Književna večer Jozefine Dautbegović

U utorak, 12. 12. 2006. u 19 sati, u Hrvatskom društvu pisaca u Zagrebu (Basaričekova 24), održati će se književna večer pjesnikinje Jozefine Dautbegović, povodom njezinog proznog prvijenca, nedavno objavljene knjige priča - "Čovjek koji je kupovao kuću" , koju je objavila nakladnička kuća Profil. Uz autoricu, o knjizi će govoriti književni kritičari: Željka Čorak, Branimir Donat i Velimir Visković.