Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Željko Ivanjek ×

Najava • 09.05.2019.

Predstavljanje knjige Željka Ivanjeka i Nenada Polimca 'Branko Belan – zaboravljeni klasik'

Knjiga Željka Ivanjeka i Nenada Polimca 'Branko Belan – zaboravljeni klasik' pruža uvid u filmsko i književno stvaralaštvo, kao i u kreativnu intimu čovjeka koji je uvelike doprinio (modernističkom) kulturnom obzoru ovog društva. Na promociji će uz autore o knjizi govoriti filmski teoretičar Hrvoje Turković i urednica Adriana Piteša.
Najava • 25.09.2008.

Književni portreti u HDP-u: Željko Ivanjek i Predrag Lucić

U Hrvatskom društvu pisaca u Zagrebu, u četvrtak, 25. rujna 2008. u 19 sati, održat će se književna večer Željka Ivanjeka a u petak, 26. rujna u 19 sati, književna večer s piscem, novinarom i redateljem Predragom Lucićem. Željka Ivanjeka predstavit će Branko Maleš i teatrolog Boris B. Hrovat, a Predraga Lucića Darija Žilić i Dorta Jagić.
Vijest • 04.06.2008.

Hrvatski pisci u Sloveniji

Od 5. - 7. lipnja 2008., Ana Ðokić Pongrašić, Igor Čumandra, Željko Ivanjek i Tatjana Gromača gostovat će u Sloveniji u uzvratnoj posjeti, u sklopu razmjene sa Društvom slovenskih pisateljev. U četvrtak će posjetiti Filozofski fakultet, a potom u 17 sati nastupiti u Kopru u Foresteriji. U petak će sudjelovati na Lirikon festu 2008 u Velenju.
Najava • 15.06.2007.

Konferencija za tisak : Durieux

U petak, 15. lipnja 2007. u 12.00 sati, u Hrvatskom društvu pisaca u Zagrebu, održat će se konferencija za tisak koju upriličuje nakladnik Durieux povodom izlaska novih knjiga Tomislava Čadeža «lijecenikatolik.hr», Željka Ivanjeka «Vunderkindova smrt», Željka Kipkea «Figura 17 - Nebo može pričekati» i Faruka Šehića «Hit depo», «Pod pritiskom», «Transsarajevo», «Apokalipsa iz Recycle bina».
Vijest • 29.11.2006.

Međunarodne razmjene Hrvatskog društva pisaca

U sklopu godišnje međunarodne razmjene Hrvatskog društva pisaca i Društva pisaca Bosne i Hercegovine, od 28. do 30. 11. 2006., Daša Drndić, Dražen Katunarić, Željko Ivanjek i Marina Šur Puhlovski nastupiti će u Sarajevu i u Tešnju. Početkom prosinca, Dorta Jagić, Sanjin Sorel i Jagoda Zamoda, u sklopu uzvratnog posjeta, boraviti će u Makedoniji, a Vesna Biga, Ana Brnardić, Igor Mandić, Slobodan...