Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 29.11.2006.

Međunarodne razmjene Hrvatskog društva pisaca

U sklopu godišnje međunarodne razmjene Hrvatskog društva pisaca i Društva pisaca Bosne i Hercegovine, od 28. do 30. 11. 2006., Daša Drndić, Dražen Katunarić, Željko Ivanjek i Marina Šur Puhlovski nastupiti će u Sarajevu i u Tešnju. Početkom prosinca, Dorta Jagić, Sanjin Sorel i Jagoda Zamoda boravit će u Makedoniji, a Vesna Biga, Ana Brnardić, Igor Mandić, Slobodan Šnajder i Vladimir Stojsavljević u Beogradu.

1. Članovi HDP-a u Sarajevu i Tešnju
U sklopu godišnje međunarodne razmjene Hrvatskog društva pisaca i Društva pisaca Bosne i Hercegovine, 28. – 30. 11. 2006., Daša Drndić, Dražen Katunarić, Željko Ivanjek i Marina Šur Puhlovski imat će tri nastupa u Sarajevu: prvog dana u Domu pisaca, a drugog dana na Filozofskom fakultetu, pred studentima I-IV godine komparativne književnosti, na odsjeku za bosanski, hrvatski i srpski jezik i književnost naroda BiH, te na književnoj večeri u Collegiumu Artisticumu.
U četvrtak, trećeg dana, nastupit će još i u Centru za kulturu i obrazovanje u Tešnju.
Ovo je uzvratna posjeta – nedavno su u Zagrebu (na FF i u HDP-u), i Rijeci (na FF-u), gostovali Amir Brka, Gradimir Gojer, Irfan Horozović i Ljubica Ostojić.

2. Članovi HDP-a u Skoplju
U sklopu međunarodne razmjene između Hrvatskog društva pisaca i Nezavisnih pisaca Makedonije, članovi HDP-a: Dorta Jagić, Sanjin Sorel i Jagoda Zamoda boravit će u Makedoniji, u uzvratnoj posjeti od 4. do 6.12. 2006. (u Zagrebu su nedavno nastupili Liljana Dirjan, Bogomil Gjuzel i Elizabeta Šeleva u HDP-u i na FF-u).).
Naši će pisci nastupiti u Multimedijalnom centru "Mala stanica" za građanstvo, a sutradan na Filološkom fakultetu za studente.

3. Članovi HDP-a u Beogradu
U okviru međunarodne razmjene izmedju Hrvatskog društva pisaca i Srpskog književnog društva (čiji članovi Gojko Tešić, predsjednik; Duško Novaković, tajnik; Radmila Lazić i Vladimir Kopicl gostuju ovog četvrtka u Zagrebu, na FF-u i u HDP-u), u ponedjeljak, 4. 12. 2006, članovi HDP-a: Vesna Biga, Ana Brnardić, Igor Mandić, Slobodan Šnajder i Vladimir Stojsavljević nastupiti će u Kulturnom centru Beograd.
Večer će voditi urednica KCB Dobrila Ibrajter.

U utorak, 5.12.2006. planirana je radna posjeta Filološkom fakultetu u Beogradu i razgovor pisaca sa studentima koji pohađaju kurs kreativnog pisanja kod prof. dr Mihajla Pantića.

Više: HDP.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –