Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Daša Drdić ×

Najava • 25.11.2022.

28. Sa(n)jam knjige u Istri posvećen je Daši Drndić, a otvara ga László Krasznahorkai

U petak, 25. studenog, počinje 28. Sa(n)jam knjige u Istri, najavljeno je danas na konferenciji za novinare. Svečani uvod u program desetodnevnog festivala knjiga i autora vodit će pulska glumica Dijana Vidušin dok će jazz-ritam ceremoniji u swing maniri 30-ih i 40-ih godina zadati Big Band Pula.
Vijest • 01.06.2020.

Roman 'EEG' Daše Drndić osvojio Nagradu za najbolju knjigu prevedenu na engleski jezik

Nagradu za najbolju knjigu prevedenu na engleski jezik (Best Translated Book Awards) za 2020. godinu osvojio je roman 'EEG' Daše Drndić u prijevodu Celije Hawkesworth i izdanju nakladničke kuće New Directions. Nagrada je ustanovljena 2008., a pokrenuo ju je online književni časopis Three Percent američkog Sveučilišta u Rochesteru.
Vijest • 11.04.2018.

Roman 'Istanbul Istanbul' Burhana Sönmeza dobitnik međunarodne EBRD Literature Prize

Roman 'Istanbul Istanbul' Burhana Sönmeza dobitnik je međunarodne EBRD Literature Prize. Među troje finalista nagrade bili su i hrvatska književica Daša Drndić sa svojim romanom 'Belladonna', te Boris Akunin Autor s romanom 'All the World’s a Stage'.
Najava • 13.12.2016.

Skup u povodu 70. obljetnice rođenja Daše Drndić

Skup u povodu 70. obljetnice rođenja Daše Drndić održat će se u utorak 13. prosinca u organizaciji i prostoru Hrvatskog društva pisaca. Na skupu sudjeluju: Velimir Visković, Andrea Zlatar, Dubravka Bogutovac, Nadežda Čačinović, Jagna Pogačnik, Biljana Romić, Gordana Crnković, Seid Serdarević i dr.
Vijest • 01.06.2015.

Sonnenschein Daše Drndić u užem izboru za nagradu Internationaler Literaturpreis

Nagrađivani roman 'Sonnenschein' autorice Daše Drndić ušao je u uži izbor za Internationaler Literaturpreis 2015 – Haus der Kulturen der Welt, književnu nagradu koja se dodjeljuje za vrhunsko prozno djelo i njegov njemački prijevod.