Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Hrvoje Turković ×

Najava • 09.05.2019.

Predstavljanje knjige Željka Ivanjeka i Nenada Polimca 'Branko Belan – zaboravljeni klasik'

Knjiga Željka Ivanjeka i Nenada Polimca 'Branko Belan – zaboravljeni klasik' pruža uvid u filmsko i književno stvaralaštvo, kao i u kreativnu intimu čovjeka koji je uvelike doprinio (modernističkom) kulturnom obzoru ovog društva. Na promociji će uz autore o knjizi govoriti filmski teoretičar Hrvoje Turković i urednica Adriana Piteša.
Kritika • 05.06.2016.

Hrvoje Turković : Politikom po kulturi: Polemike (1968-2002)

Kraj je šezdesetih a pred nama je već potpuno formirani Turković; Turković u punom zamahu, dubokouman, precizan, neprobojan, te teorijski, analitički i polemički posve iznad diskursa i kapaciteta uobičajenih napada na „crni film“. No tu je još i nešto. Turković koji možda i nije toliko poznat. Borbeni Turković.
Najava • 17.04.2008.

Predstavljanje knjige 'Hrvatska filmska povijest ukratko'

Izdavačka kuća V.B.Z. i Hrvatski filmski savez pozivaju na predstavljanje knjige «Hrvatska filmska povijest ukratko» autora Ive Škrabala koje će se održati u četvrtak, 17. travnja 2008. godine u 18 sati u V.B.Z. Znanstvenoj knjižari u Zagrebu. Sudjeluju: Ivo Škrabalo, Hrvoje Turković, Diana Nenadić i Jurica Pavičić.
Najava • 08.12.2005.

Predstavljanje nove knjige Hrvoja Turkovića

Filmološke studije pod naslovom "Film: zabava, žanr, stil", deveta je knjiga koju je istaknuti teoretičar filma Hrvoje Turković objavio tijekom svog višedesetljetnog teorijsko-kritičarskog djelovanja, ujedno i peto izdanje iz edicije Filmološke studije Hrvatskoga filmskog saveza. Knjiga će biti predstavljena u četvrtak, 8. prosinca 2005., u 11 sati u maloj dvorani zagrebačkoga kina Tuškanac (Tuškanac 1,...