Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Jagoda Marinić ×

Najava • 01.03.2016.

Jagoda Marinić o migracijama, (ne)pripadanju i hibridnim identitetima

Književna tribina 'Što je pisac htio reći' ugostit će njemačku autoricu hrvatskih korijena Jagodu Marinić, stručnjakinju za integraciju i migracije stoga će se ovom prigodom progovoriti o nikad aktualnijoj temi, o migracijama, (ne)pripadanju i hibridnim identitetima.
Najava • 06.07.2009.

Ribook : Jagoda Marinić

U riječkoj knjižari Ribook, u ponedjeljak 6. srpnja 2009. u 19 sati, Boris Perić ugostit će mladu njemačku autoricu hrvatskih korijena Jagodu Marinić, čiji je roman "Die Namenlose" (2007) ove godine objavljen u hrvatskom prijevodu kao "Bezimena". U romanu ona promišlja temeljne ljudske strahove i dvojbe vezane uz ostvarivanje bliskosti i prihvaćanja životnog rizika.
Najava • 22.05.2009.

Književni petak : Jagoda Marinić - 'Bezimena'

Na ovom Književnom petku bit će predstavljeno hrvatsko izdanje romana "Bezimena" Jagode Marinić, njemačke spisateljice hrvatskog podrijetla. Osim autorice, na tribini će govoriti Boris Beck te voditelj Boris Perić, koji je ujedno i preveo roman na hrvatski jezik. Tribina će se održati 22. svibnja u Gradskoj knjižnici u Zagrebu, s početkom u 20 sati.
Najava • 13.11.2008.

Predstavljanje romana Jagode Marinić 'Die Namenlose'

Predstavljanje romana njemačko-hrvatske književnice Jagode Marinić “Die Namenlose” (Nagel & Kimche, München, 2008) u organizaciji Hrvatske matica iseljenika, održat će se na glavnoj pozornici Interlibera u paviljonu 6, u četvrtak, 13. studenoga 2008. s početkom u 13 sati. Roman će uz autoricu predstaviti Danira Bilić, Boris Perić i Srećko Lipovčan.