Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 06.07.2009.

Ribook : Jagoda Marinić
Održava se
06.07.2009.

U riječkoj knjižari Ribook, u ponedjeljak 6. srpnja 2009. u 19 sati, Boris Perić ugostit će mladu njemačku autoricu hrvatskih korijena Jagodu Marinić, iza koje je već dvije zbirke priča i roman "Die Namenlose" (2007), koji je ove godine objavljen u hrvatskom prijevodu kao "Bezimena" (Hrvatska matica iseljenika i AGM).

Roman generacije promišlja temeljne ljudske strahove i dvojbe vezane uz ostvarivanje bliskosti i prihvaćanja životnog rizika. Mladu junakinju krase sve osobine mladog duha i obećanja 'normalnog života', no u jednom trenutku zapljusne ju val boli i osjećaja da nešto itekako nije u redu.

Kako će mlada žena iskoračiti iz zaštićenosti djetinjstva i upoznati se sa svijetom u kojemu mora preuzeti odgovornost za svoje odluke – ispričat će nam autorica i prevoditelj knjige Boris Perić.

Jagoda Marinić rođena je 1977. u njemačkom Weiblingenu. Živi u Berlinu. Nakon studija germanistike, političkih znanosti i anglistike radila je kao spisateljica, kazališna autorica i novinarka u Heidelbergu i New Yorku. Objavila je tri knjige, zbirke priča "Zapravo, bračna ponuda" (2001.) i "Ruske knjige" (2005.) te roman "Bezimena" (2007.).

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –