Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Boris Perić ×

Najava • 28.11.2018.

Predstavljanje knjige 'Povijest paučine' Borisa Perića

Predstavljanje knjige 'Povijest paučine' Borisa Perića, svojevrsnog nastavka romana 'Vampir', održat će se u srijedu 28. studenog u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O romanu će govoriti Boris Perić, Tomislav Pletenac i Zdravko Zima.
Kritika • 30.10.2018.

Boris Perić : Zagabrijel

Posežući duboko u ostavštinu klasične erudicije, igrajući se dragim mu temama i motivima (fantastika, hermeneutika, povijest, lingvistika), Perić 'Zagabrijelom' ispisuje apokaliptičku viziju početka 21. stoljeća u kojoj se sve opire svemu, komunikacija postaje buka, a ludizam i budalaština politički stav i čin otpora, priprema za revoluciju u čaši vode, revoluciju nakon koje će, je li, sve biti navlas...
Najava • 26.06.2013.

Počinje osmi po redu festival Park-in-Zagreb

Festival Park-in-Zagreb održat će se od 26. lipnja do 6. srpnja u Parku Ribnjak te prostorima Centra mladih Ribnjak u Zagrebu. Bogat književni program sastoji se od 8 književnih večeri na kojima će gostovati Krešimir Mišak, Merita Arslani, Boris Perić, Stjepo Martinović, Zdravko Zima, Dorta Jagić. Održat će se i književna večer "Novi ženski književni val" na kojoj će se predstaviti autorice...
Najava • 24.11.2009.

Tribina dekonstrukcije : Boris Gregorić

U utorak, 24. studenog 2009., u 19 sati, u Hrvatskom društvu pisaca u Zagrebu održat će se Tribina dekonstrukcije na kojoj će se održati razgovor sa Borisom Gregorićem. Nedavno mu je u izdanju Meandra objavljena knjiga kratke proze "Kali Juga" o kojoj će govoriti književni kritičar i prevoditelj Boris Perić.
Najava • 06.07.2009.

Ribook : Jagoda Marinić

U riječkoj knjižari Ribook, u ponedjeljak 6. srpnja 2009. u 19 sati, Boris Perić ugostit će mladu njemačku autoricu hrvatskih korijena Jagodu Marinić, čiji je roman "Die Namenlose" (2007) ove godine objavljen u hrvatskom prijevodu kao "Bezimena". U romanu ona promišlja temeljne ljudske strahove i dvojbe vezane uz ostvarivanje bliskosti i prihvaćanja životnog rizika.
Najava • 27.06.2008.

Tribina 'Književni petak' u ležernom, ljetnom izdanju...

Završni 'Književni petak' ove sezone, preseljen je iz Gradske knjižnice u "Bacchus Jazz Barr" u Zagrebu, gdje će se u ugodnoj i ležernoj atmosferi razgovarati o proteklim 'Petcima', bližim i daljim, raznim zanimljivostima vezanim uz njih, fenomenu polemiziranja te književnim tribinama uopće.
Najava • 09.05.2008.

Književni petak : 'Razumijevanje medija'

Na ovotjednom 'Književnom petku' bit će predstavljeno prvo hrvatsko izdanje knjige "Razumijevanje medija" Marshalla McLuhana, glasovitog kanadskog teoretičara medija. O knjizi, po mnogočemu vizionarskoj, govorit će Snježan Hasnaš, Žarko Paić, Tomislav Pletenac te voditelj tribine Boris Perić.
Najava • 07.02.2008.

Predstavljanje romana 'D'Annunziev kod'

Predstavljanje novog romana Borisa Perića «D'Annunziev kod» održati će se u četvrtak, 7. veljače 2008., u 18 sati u Književnom klubu BOOKSA, u Zagrebu. Tajnu «D'Annunziovog koda», romana koji se na psihološkom planu bavi vampirizmom, pokušat će razotkriti: Sibila Petlevski Borivoj Radaković te Boris Perić.