Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Boris Perić ×

Najava • 20.12.2022.

Predstavljanje knjige 'Prisiljen da razmišljam' Borisa Perića i Tomislava Pletenca

Predstavljanje knjige 'Prisiljen da razmišljam' Borisa Perića i Tomislava Pletenca održat će se u utorak 20. prosinca u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi zamišljenoj kao niz psihoanalitičko teorijskih ogleda o po(i)etici hrvatske popularne glazbe, razgovaraju Borivoj Radaković te autori Boris Perić i Tomislav Pletenac.
Najava • 06.10.2022.

Predstavljanje romana Borisa Perića 'Kafkin podrum'

Predstavljanje romana Borisa Perića 'Kafkin podrum' održat će se u četvrtak 6. listopada u Knjižari Ljevak u Zagrebu. O knjizi koja je nastala poigravanjem s Kafkinim naslijeđem uz autora će govoriti profesor na Odsjeku za etnologiju Filozofskog Fakulteta u Zagrebu Tomislav Pletenac te književnik Borivoj Radaković.
Najava • 22.09.2022.

Bez cenzure: Književno prevođenje danas: umjetnost ili prijepis s jezika na jezik?

Polemička tribina Društva hrvatskih književnika Bez cenzure na temu 'Književno prevođenje danas: umjetnost ili prijepis s jezika na jezik?' održat će se u četvrtak 22. rujna u prostorijama DHK-a u Zagrebu. Sudjeluju prevoditelji: Željka Lovrenčić (španjolski), Snježana Husić (talijanski i engleski), Boris Perić (njemački) i Lukrecija Vrnoga (slovački).
Najava • 28.11.2018.

Predstavljanje knjige 'Povijest paučine' Borisa Perića

Predstavljanje knjige 'Povijest paučine' Borisa Perića, svojevrsnog nastavka romana 'Vampir', održat će se u srijedu 28. studenog u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O romanu će govoriti Boris Perić, Tomislav Pletenac i Zdravko Zima.
Kritika • 30.10.2018.

Boris Perić : Zagabrijel

Posežući duboko u ostavštinu klasične erudicije, igrajući se dragim mu temama i motivima (fantastika, hermeneutika, povijest, lingvistika), Perić 'Zagabrijelom' ispisuje apokaliptičku viziju početka 21. stoljeća u kojoj se sve opire svemu, komunikacija postaje buka, a ludizam i budalaština politički stav i čin otpora, priprema za revoluciju u čaši vode, revoluciju nakon koje će, je li, sve biti navlas...
Najava • 05.06.2009.

Carne del carnaro : 'Rijeka za radoznale 2'

U riječkoj knjižari Ribook, u petak, 5. lipnja 2009. u 19:00 sati, održat će se tribina 'Carne del carnaro' na kojoj će biti govora o drugom dijelu projekta 'Rijeka za radoznale'. Urednik tribine Boris Perić ugostit će Tomislava Pletenca, Ernia G. Deškovića i Zlatka Morenjaka koji će razgovarati o riječkoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti te o nastavku projekta 'Rijeka za...
Najava • 08.05.2009.

Književni petak : Makedonska književnost

Makedonska književnost tema je ovog Književnog petka koji je organiziran u suradnji s Hrvatskim društvom pisaca. O suvremenom makedonskom literarnom ozračju, situaciji, strujanjima i trendovima govorit će makedonska pjesnikinja Ljiljana Dirjan, književna kritičarka i teoretičarka književnosti Elizabeta Šeleva te voditelj tribine Boris Perić.
Najava • 16.03.2009.

Ribook : 'Punk : Potpuno Uvredljivo Negiranje Klasike'

U ponedjeljak, 16. ožujka 2009. u 19 sati u riječkoj knjižari Ribook Boris Perić će ugostiti Darka Glavana, autora knjige "Punk: Potpuno Uvredljivo Negiranje Klasike". U razgovoru o knjizi i punku kao svjetonazoru pridružit će im se glazbeni kritičar Aleksandar Dragaš i književnik i prevoditelj Borivoj Radaković.