Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 26.11.2018.

Predstavljanje knjige 'Povijest paučine' Borisa Perića
Održava se
28.11.2018. u 20h

Predstavljanje knjige "Povijest paučine" Borisa Perića održat će se u srijedu 28. studenoga u 20 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5, Zagreb).

O knjizi će govoriti: Boris Perić, Tomislav Pletenac i Zdravko Zima.

Roman "Povijest paučine" zamišljen je kao svojevrsni nastavak romana "Vampir" , premda ne u klasičnom smislu, kao nastavak radnje, već kao nova obrada njegova središnjeg motiva, legende o istarskom vampiru Juri Grandu. Radnja romana započinje nizom mahom socijalno konotiranih egzistencijalnih epizoda iz neposrednog okruženja glavnog lika (pripovjedača), među kojima posebno mjesto zauzima samoubojstvo osiromašena profesora, koji je, kako će se postupno otkrivati, za boljih dana nakanio istražiti i rasvijetliti upravo fenomen Uskočkog rata u Istri, u čemu ga je, međutim, spriječila neimaština, nastupila po odlasku u mirovinu.

Pripovjedač odlučuje nastaviti istraživanje pokojnog susjeda i taj ga naum, kroz proučavanje arhivske građe i odlazak na „teren“ naposljetku vodi u pazinski kraj, gdje ne samo da mu se legenda o Grandu nameće kao mogući vrhunac jedne nesretne epohe, već u njoj pronalazi i objašnjenja vlastitih životnih problema i nedoumica, koja, opet, otvaraju nova egzistencijalna pitanja.

Knjigu će biti moguće kupiti po promotivnoj cijeni.

Boris Perić

Povijest paučine

  • Naklada Ljevak 09/2018.
  • 176 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533552040
  • Cijena 129.00 kn

Roman 'Povijest paučine' je zamišljen kao svojevrsni nastavak romana 'Vampir'. Radnja romana započinje samoubojstvom osiromašena profesora, koji je za boljih dana nakanio istražiti i rasvijetliti fenomen Uskočkog rata u Istri, u čemu ga je, međutim, spriječila neimaština. I osobno sklon sličnim temama, pripovjedač odlučuje nastaviti istraživanje pokojnog susjeda...

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –