Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 04.06.2009.

Carne del carnaro : 'Rijeka za radoznale 2'
Održava se
05.06.2009.

U riječkoj knjižari Ribook, u petak, 5. lipnja 2009. u 19:00 sati, održat će se tribina 'Carne del carnaro' na kojoj će biti govora o drugom dijelu projekta 'Rijeka za radoznale'.

Urednik tribine Boris Perić ugostit će Tomislava Pletenca, Ernia Gigante Deškovića i Zlatka Morenjaka koji će razgovarati o riječkoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti te o nastavku projekta "Rijeka za radoznale", koji će se uskoro naći pred čitateljima.

Prošle godine objavljen je prvi svezak "Rijeke za radoznale", zbirke eseja i osvrta poznatih autora o gradu Rijeci o riječkoj povijesti, vlastitom viđenju grada i identitetu jedne sredine. U knjizi književnici, kulturolozi, arheolozi, politolozi, filozofi i kulturni aktivisti na zanimljiv način govore o nepoznatim temama iz riječke prošlosti.

Nova "Rijeka za radoznale" je još jednom okupila velik broj autora poput Borisa Perića, Ernia Gigantea Deškovića, Zlatka Moranjaka, Borivoja Bukve, Danka Švorinića, Nenada Labusa i mnogih drugih.

"Rijeka za radoznale 2" donosi tekstove o riječkim židovima, o vezi između Rijeke, Titanica i Carpathie, tekst o Rijeci prije 100 godina i danas, zaboravljenim ličnostima iz riječke povijesti ali i zanimljive crtice iz života grada prije 100 godina kroz sudbine njegovih stanovnika.

Urednik tribine 'Carne del carnaro' Boris Perić sa svojim će gostima pričati o riječkoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti te o nastavku ciklusa fijumanologije (discipline koja se bavi izučavanjem riječke kulture i povijesti) drugim sveskom "Rijeke za radoznale", projekta udruge Slobodna Država Rijeka i Hrvatskog književnog društva 'Osvit' iz Rijeke.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –