Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Tomislav Pletenac ×

Najava • 29.10.2019.

Paralelni svjetovi: Moć, identitet i (bio)politika

Gosti tribine – redoviti profesor Tomislav Pletenac i docent Duško Petrović s Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu – razgovarat će o poveznicama između moderniteta i biopolitike, kao i o tome na koji način sustavi moći utječu na oblikovanje kolektivnog identiteta.
Najava • 30.10.2009.

Književni petak : Od bundeve do Bauhausa

Noć uoči Noći vještica na "Književnom petku", znakovitog imena "Od bundeve do Bauhausa" - razgovarat će i o jednom i o drugom, a i nečemu trećem.. Tomislav Pletenac, docent na Odsjeku za etnologiju i kulturnu antropologiju zagrebačkog Filozofskog fakulteta, glazbeni kritičar Aleksandar Dragaš te književnik i prevoditelj Boris Perić, ujedno i voditelj tribine.
Najava • 05.06.2009.

Carne del carnaro : 'Rijeka za radoznale 2'

U riječkoj knjižari Ribook, u petak, 5. lipnja 2009. u 19:00 sati, održat će se tribina 'Carne del carnaro' na kojoj će biti govora o drugom dijelu projekta 'Rijeka za radoznale'. Urednik tribine Boris Perić ugostit će Tomislava Pletenca, Ernia G. Deškovića i Zlatka Morenjaka koji će razgovarati o riječkoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti te o nastavku projekta 'Rijeka za...
Najava • 09.05.2008.

Književni petak : 'Razumijevanje medija'

Na ovotjednom 'Književnom petku' bit će predstavljeno prvo hrvatsko izdanje knjige "Razumijevanje medija" Marshalla McLuhana, glasovitog kanadskog teoretičara medija. O knjizi, po mnogočemu vizionarskoj, govorit će Snježan Hasnaš, Žarko Paić, Tomislav Pletenac te voditelj tribine Boris Perić.
Najava • 01.01.1901.

Književna večer : Boris Perić

U četvrtak, 26.10.2006. u 19 sati, u Hrvatskom društvu pisaca, Basaričekova 24, Zagreb, održati će se književna večer Borisa Perića pod nazivom «Vampirologija i demonologija u knjigama Borisa Perića». Uz autora, na književnoj večeri sudjeluju kritičar Tomislav Pletenac i voditelj tribine Branko Maleš. Podsjetimo, Boris Perić je prije nekoliko mjeseci objavio roman «Vampir» (Naklada Ljevak, 2006),...