Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Lada Žigo Španić ×

Najava • 07.05.2024.

Tribina Bez cenzure: Umjetnik danas može biti svatko?

Za kirurga ili informatičara traži se znanje, a umjetnik danas može biti svatko. Pa kako to? Kako se to baš umjetnost demokratizirala? O tome i o raznim drugim problemima na tribini Bez cenzure raspravljaju Monika Herceg, Robert Mlinarec, Meri Grubić, urednica i voditeljica Lada Žigo Španić te publika koja je pozvana uključiti se u raspravu.
Najava • 05.03.2024.

Rasprava u DHK: Zašto nemamo žučnih književnih polemika kao nekada?

Od Ilirskoga preporoda, sukoba 'starih i mladih' u razdoblju moderne, Matoševih, Krležinih, Ujevićevih polemika i sličnih kritičkih tekstova brojnih drugih hrvatskih klasika do Mandića i drugih suvremenih polemičara, hrvatska je književnost upravo kroz polemiku pokazivala i svoj živi razvoj. Zašto je danas nema?
Najava • 17.05.2023.

Tribina DHK: Božica Brkan

Božica Brkan gošća je tribine koja će se održati u srijedu, 17. svibnja u prostorijama Društva hrvatskih književnika u Zagrebu. Lada Žigo Španić razgovarat će s plodnom autoricom o njezinu književnom i novinarskom radu, o popularnim kuharicama u kojima njeguje našu „kulturu stola“ i drugim zanimljivim temama.
Najava • 12.04.2023.

Tribina DHK: Dubravko Jelačić Bužimski

U Društvu hrvatskih književnika održat će se tribina na kojoj će gostovati Dubravko Jelačić Bužimski. Lada Žigo Španić razgovara s uglednim autorom o njegovim proznim i dramskim djelima, o generaciji borhesovaca, zagrebačkim kavanama, nekadašnjim listovima za kulturu i današnjem medijskom tretiranju umjetnosti i raznim drugim temama.
Najava • 08.02.2023.

Tribina DHK: Mladen Machiedo

U Društvu hrvatskih književnika održat će se tribina na kojoj će gostovati Mladen Machiedo. Lada Žigo Španić razgovarat će s akademikom Machiedom o njegovu bogatom, žanrovski raznovrsnom opusu, o prevođenju i vezama hrvatske i talijanske književnosti, o našoj kulturi danas i drugim zanimljivim temama.