Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

LAPIS HISTRIAE ×

Vijest • 22.05.2018.

Stamen Milovanović dobitnik Književne nagrade Lapis Histriae 2018

Na 13. Međunarodni književni natječaj za kratku priču Lapis Histriae s temom AZIL pristiglo je ove godine 107 priča na hrvatskom, srpskom, slovenskom, bosanskom i talijanskom jeziku. Žiri književnog natječaja odlučio je da ove godine nagradu dobije Stamen Milovanović (Niš) za priču 'Imenjaci'.
Vijest • 01.02.2018.

13. Međunarodni književni natječaj Lapis Histriae : AZIL

19. Međunarodni pogranični susreti Forum Tomizza objavljuju 13. Međunarodni književni natječaj Lapis Histriae za kratku priču na temu: AZIL. Tko čuje, prevodi, razumije životne priče današnjih azilanata? I mnogi umjetnici, intelektualci osjećaju kako im se potiho sužava polje javnog djelovanja, pa odlaze u unutarnji egzil...
Vijest • 23.05.2017.

Davor Ivankovac dobitnik nagrade Lapis Histriae 2017

Na 12. Međunarodni književni natječaj za kratku priču Lapis Histriae 2017 s temom LAŽ pristiglo je ove godine 98 priča na hrvatskom, srpskom, bosanskom, slovenskom i talijanskom jeziku. Žiri književnog natječaja Lapis Histriae 2017 odlučio je da nagradu dobije Davor Ivankovac za priču 'Ponedjeljak'.
Vijest • 03.02.2016.

Objavljen natječaj Lapis Histriae za kratku priču na temu ZID

17. Međunarodni pogranični susreti Forum Tomizza objavljuju 11. Međunarodni književni natječaj Lapis Histriae za kratku priču na temu ZID. Pišite o kulturnim stereotipima, izbjegličkoj krizi, o stvarnim i mentalnim zidovima i žičanim preprekama… ali i o barikadama i pružanju otpora novim podjelama.
Vijest • 02.04.2007.

Poziv na književni natječaj

8. Književno-znanstveni skup «FORUM TOMIZZA» objavljuje Međunarodni književni natječaj "LAPIS HISTRIAE" za kraće prozne oblike na temu: "HIC SUNT LEONES!" Ili "Barbar na schengenskom graničnom prijelazu". Pozivaju se autori da pošalju svoje nove priče, oglede, putopise. Najbolji će rad biti nagrađen simboličnim artefaktom LAPIS HISTRIAE, te novčanom nagradom u iznosu od 500 Eura.